L’Arran de Font es consolida amb una vuitantena de participants
Amb els diners recaptats durant l’activitat, Rubí d’Arrel es planteja recuperar l’antic camí de Can Ramoneda a Sant Muç
Societat | 22 de juliol de 2014

REDACCIÓ
Imatge de la vetllada nocturna a Sant Muç. /Cedida
La tercera edició de l’Arran de Font, a Sant Muç, va ser un èxit rodó. L’entitat organitzadora, Rubí d’Arrel, està molt satisfeta per com va anar l’activitat, que s’ha consolidat com una vetllada cultural de l’estiu però també reivindicativa dels espais naturals de la ciutat. “Estem molt contents, cada any fem el manteniment de la zona i cada vegada està millor, estàvem molt còmodes i la resposta de la gent consolida aquesta activitat”, ha explicat Jordi Muntan, de Rubí d’Arrel.

Com estava previst, un grup de rubinencs va sortir de la plaça Doctor Guardiet camí de la font de Sant Muç. Durant el trajecte es va produir l’únic inconvenient de l’activitat, i és que l’Ajuntament no va desbrossar el camí de Can Ramoneda fins a Sant Muç. Un cop a la font, els participants, una vuitantena, van poder gaudir d’una vetllada en què la literatura i la música van ser protagonistes. Es van recitar poemes sobre l’aigua, seleccionats pel Servei Local de Català (SLC), i va haver-hi una actuació musical del rubinenc Víctor Morató. També van col·laborar en aquesta activitat el Centre Excursionista de Rubí, el Centre Rubínenc d’Alternatives Culturals i la masoveria de Sant Muç.

Com a novetat, aquest any hi va haver servei de bar, un fet que, a més de donar un plus de qualitat a l’activitat, ha servit per recaptar uns 155,50 euros. Ara, Rubí d’Arrel està estudiant com invertir aquests diners per millorar l’espai: “Ens agradaria recuperar la senyalització des de baix, des de la ciutat, fins a la font de Sant Muç, perquè la gent pugui anar cap a la font per l’antic camí de Can Ramoneda”. També està previst que part d’aquests diners es facin servir per millorar l’estat de la font.

D’altra banda, l’entitat també té previst, entre aquesta tardor i la propera primavera, fer una intervenció per restaurar les fonts de Can Roig, que han estat desbrossades i recuperades per una veïna de Rubí, que fa més d’un any que hi treballa. El nou projecte ha de permetre la recuperació de les emblemàtiques fonts de l’Avellana i del Carme.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Els Gegants de Rubí participen a la Festa Major d’Hivern de Sentmenat
El fet migratori, tema del 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional
Activitats dels comuns per prevenir la violència masclista
Aprovada al Parlament una resolució de Cs per construir l’Escola del Bosc