Un centenar de persones interpreten una divertida Cantada popular
Aquest any, a més de la música, el públic ha pogut gaudir també de l’acció escènica
Cultura | 22 de desembre de 2014

ANNABEL CUESTA
'L'Elisir d'amor' va ser l'obra que es va poder escoltar en les dues actuacions de la cantada popular. / Annabel Cuesta
Un centenar de persones, entre cantants i músics, han pujat aquest cap de setmana a l’escenari de La Sala en l’onzena edició de la Cantada popular. La iniciativa, impulsada per la coral Conturbat Me i dirigida per Juanjo Grande, congrega cada any desenes de rubinencs, molts dels quals han tingut l’oportunitat de ser protagonistes en edicions anteriors.

Enguany, s’ha interpretat ‘L'Elisir d'amore’, una òpera còmica italiana que se centra en la força transformadora de l’amor. Nemorino, protagonista de la història, cerca l'ajuda del xarlatà Dulcamara, que diu tenir un beuratge que fa enamorar, per aconseguir l'amor de la bella Adina, però una herència oportuna sembla que incrementa les qualitats de l'elixir d'amor. Els espectadors, però, a més de gaudir de la música han estat partícips de l’acció escènica de l’òpera de Gaetano Donizetti. L’escenari de La Sala s’ha convertit en una terrassa on s’ha teatralitzat la història i on molts dels cantants han fet alhora d’actors.

El moment àlgid de la Cantada ha vingut amb la seva ària ‘Una furtiva lágrima’, una de les més famoses de tots els temps, que ha emocionat el públic del Teatre Municipal. “No és habitual veure una òpera com aquesta a una ciutat com Rubí, normalment si vols veure aquest tipus d’espectacles has d’anar a Sabadell o al Liceu, no hi ha gaire més opcions”, explica Juanjo Grande.

Els cantaires de Conturbat Me, així coms els ciutadans que s’han sumat voluntàriament a la Cantada, han estat assajant la representació i la posada en escena des de principis de d’octubre, i és que, segons explica Grande, “‘L'Elisir d'amore’ és una obra molt variada i diferent d’un oratori que no comporta representació escènica”.

El concert participatiu de Rubí, que és ja tota una tradició a la nostra ciutat, ha registrat una bona entrada de públic en les dues audicions, tant la de dissabte a la nit així com la de diumenge a la tarda.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
L’Escola d’Escacs inaugura un local finançat pel club i les famílies
Justícia descarta agrupar les tres seus judicials en un únic edifici a Rubí i opta per reformar els jutjats
Els Gegants de Rubí participen a la Festa Major d’Hivern de Sentmenat
El fet migratori, tema del 18è Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional
Activitats dels comuns per prevenir la violència masclista
Aprovada al Parlament una resolució de Cs per construir l’Escola del Bosc