La Comissió Europea demanarà explicacions a la Generalitat pels residus de Can Carreras
Societat | 23 de gener de 2015

REDACCIÓ
El comissari europeu de Medi Ambient preguntarà sobre els residus sanitaris trobats al 2012. / Arxiu
El comissari europeu de Medi Ambient, Karmenu Vella, soŀlicitarà informació addicional a la Generalitat de Catalunya per comprovar si l’abocador de Can Carreras de Rubí respecta les normes mediambientals de la Unió Europea. La iniciativa del comissari respon a una interpeŀlació presentada per l’eurodiputat socialista Javi López, en relació als abocaments incontrolats de residus no admesos per la llicència autoritzada.

En la resposta a la pregunta, Vella ressalta que la UE “exigeix que els estats membre adoptin les mesures necessàries perquè els residus d’hospitals i altres residus clínics no siguin admesos als abocadors”, i afegeix que “la Comissió soŀlicitarà detalls addicionals a les autoritats catalanes competents pel que fa a les mesures adoptades per donar compliment al què s’ha disposat en la directiva 1999/31/CE” sobre abocament de residus.

El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat de l’Ajuntament, Manuel Velasco, s’ha mostrat satisfet per la resposta del comissari de Medi Ambient: “Ens felicitem que la Comissió faci la seva feina i demani explicacions a la Generalitat i esperem que no quedi en un tràmit burocràtic i que s’arribi fins al final d’aquesta qüestió”.

A banda d’aquesta pregunta, resposta per Vella, Javi López també va preguntar si la Comissió pot garantir que l’autorització per Can Carreras, així com les successives modificacions, s’han dut a terme amb suficients garanties d’impacte ambiental. La també socialista Iratxe García, per la seva banda, va soŀlicitar quin és l’estat de la denúncia contra l’estat espanyol davant del Tribunal de Justícia de la UE per incompliment de la legislació de la Unió Europea sobre abocadors.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí registra 7 nous casos positius de coronavirus en l’última setmana
Forçats a marxar
Lleuger descens del preu del lloguer a Rubí
L’AV de la Zona Mercat lliurarà aquest mes els premis Gent del Barri, Gent de Rubí
Rubí registra 56 casos positius de Covid-19 i 518 casos sospitosos més en els últims set dies
Una persona amb Covid-19 va assistir a classes de zumba i cycling del Duet Sports