PxC denunciarà a la Junta Electoral els manifestants dels partits que han "boicotejat actes"
Política | 10 de maig de 2015

CARLES BATALLA
PxC ha celebrat el seu acte central d'inici de campanya a Rubí amb tots els seus alcaldables. / Carles Batalla
Co·lectius antifeixstes i Iniciativa per Catalunya Verds s'han concentrat per protestar en contra del partit. / Carles Batalla
El candidat de Plataforma per Catalunya per a les municipals, Josep Maria Enguix, ha anunciat que emprendrà accions legals contra els manifestants dels partits polítics que, segons ell, tant ahir com avui s’han dedicat a “boicotejar els nostres actes i llençar a la paperera la nostra publicitat”. Com a conseqüència, es presentarà una denúncia davant de la Junta Electoral per un “delicte electoral, perquè els feixistes són ells”.

Aquest migdia la formació ha celebrat al Castell l’acte central d’inici de campanya, amb els candidats que presentaran a totes les poblacions catalanes. La convocatòria de l’esdeveniment havia mobilitzat entitats com Unitat contra el Feixisme i el Racisme, que s’hi ha manifestat en contra des de primera hora del matí. Un centenar de persones ha tallat el pont i ha cridat consignes com ‘Nazis fora de Rubí’ o ‘Fora feixistes dels nostres barris’.

Segons els Mossos, que impedien l’accés al carrer del Castell a qui no portés identificació, no s’ha produït cap incident remarcable, tret d’una picabaralla entre un militant de PxC i un manifestant. En canvi, des d'ICV Rubí asseguren que una de les manifestants ha rebut dos cops de puny (més informació a http://www.diariderubi.com/noticia.php?i=24789&). El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, ho ha condemnat en un acte a Sant Feliu de Llobregat, mostrant la “condemna enèrgica i absoluta a les agressions dels intolerants als demòcrates, en aquest cas a la gent d’ICV que ha estat a Rubí”.

De la seva banda, Martín Pretel, coordinador local de l’entitat Unitat contra el Feixisme i el Racisme, ha avisat de les intencions reals de PxC. “Volen presentar-se com un partit demòcrata però són els feixistes de sempre i enganyen la gent”. Pretel s’ha queixat de “la passivitat institucional” davant d’un partit que “no tindrà representació encara que ho vulgui, perquè Rubí és un poble d’acollida i tots som de casa, tots som de la mateixa classe obrera”.

Límits d’immigrants a les escoles
Davant d’un centenar de militants i simpatitzants a l’Auditori del Castell, el secretari general, Robert Hernando, ha destacat “la qualitat humana” dels candidats de PxC i “el sentit comú” del seu programa. Com a exemples, ha citat la creació d’un cens d’immigrants sense feina; la prohibició de retolar els comerços en àrab, xinès o “altres llengües alienes a la nostra cultura”; o impulsar una llei perquè hi hagi un límit d’immigrants a les escoles, que “s’estan convertint en ghettos on els alumnes locals se senten estrangers a casa”.

Hernando ha definit Plataforma per Catalunya com un partit “social i identitari”, ben lluny tant de ‘”l’extrema dreta del PP i CiU, que defensa, la immigració com a mà d’obra barata”, com de l’esquerra, contra la qual tampoc ha estalviat crítiques. “Diuen que lluiten contra el capital i promouen el comerç local però es gasten les targetes opaques de Bankia en massatges de xineses amb final feliç”. No creu en la vella dicotomia dreta-esquerra però avisa que “som més d’esquerres que els partits d’esquerres en temes socials i més de dretes que el PP en immigració i seguretat ciutadana”.

En paraules d’Hernando, PxC defensa el missatge de “la llibertat, els valors, la vida i la lluita”, des de la concepció de la classe treballadora com a “base de la pàtria”. A més, ha assegurat que Plataforma s’erigeix en “l’únic mur de contenció” davant dels musulmans, “que no volen integrar-se sinó conquerir” en una Catalunya que segons ell ha esdevingut “un niu de terroristes jihadistes”.

Monica Lora, regidora per Mataró, s’ha compromès a acabar amb “tot tipus de favoritisme i prevaricació administrativa a favor dels immigrants”, mentre que August Armengol, alcaldable per El Vendrell i que ha pujat a l’escenari estenent el braç lateralment, imitant la salutació feixista, ha sentenciat que la immigració massiva “socialitza la pobresa” i una societat multicultural deriva en “una societat multiconflictiva”.

Nova ordenança de civisme
Arran de la manifestació al pont, Enguix ha anunciat que, si PxC entra a l’Ajuntament, proposarà un canvi en l’ordenança de civisme. “Hi haurà mà dura contra aquests col·lectius d’immigrants que són com paràsits xuclant del sistema i encara ens vénen a donar lliçons de democràcia”.

Enguix ha aprofitat per reivindicar el sector industrial, la millora dels accessos als polígons i revifar La Riera, als voltants de la qual pretén construir un carril bici, una zona d’oci i una piscina oberta durant l’estiu. I ha postulat PxC com l’única solució contra “el futur negre” que dibuixen els “partits anti-sistema que tenim a Rubí”.

L’acte també ha inclòs un parell de vídeos, amb membres del partit orgullosos d’haver tancat mesquites o tallers tèxtils regentats per xinesos. En un d’ells, es parodiava el famós anunci de la rifa de Nadal en què l’amo del bar cobra a un client 25 euros per un cafè, 1 per la beguda i 20 corresponents a un dècim. En aquest cas, però, els 20 euros restants eren “per pagar els pisos a aquests”, en referència a uns immigrants. El vídeo ha estat rebut amb aplaudiments i rialles pels assistents, que han tancat l’acte amb un aperitiu a l’exterior.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Confinat un grup de 3r de Primària i un de 1r d’ESO de l’Escola Ribas
Es detecten una seixantena de positius per coronavirus durant el cribratge massiu
Tanquen dos grups de l’institut La Serreta per coronavirus
Rubí té 235 pisos de grans tenidors que fa més de dos anys que estan buits
Un grup de l’Escola 25 de Setembre no ha pogut començar el curs pel positiu d’un alumne
Confinen un segon grup de l’Escola 25 de Setembre