Dos rubinencs creen gandules que permeten carregar el mòbil amb plaques solars
Entre els objectius d’aquests emprenedors hi ha el de donar feina a aturats rubinencs de llarga durada
Economia | 26 de juny de 2015

Annabel Cuesta
Gemma Masferrer i Sergi Ballester, asseguts al damunt d’una gandula solar. / Annabel Cuesta
Quants cops heu anat a la platja i de tant utilitzar el mòbil us heu quedat sense bateria? Doncs això ja no és problema, gràcies a Gemma Masferrer i Sergi Ballester, dos joves emprenedors de Rubí amb moltes idees. Els rubinencs han dissenyat una gandula solar amb connexió USB que permet als usuaris carregar els seus dispositius mòbils com smartphones, tablets o ebooks, mentre prenen el sol i gaudeixen del seu moment d’oci. BB Energy Group, l’empresa formada per aquest grup de joves, busca millorar la qualitat de vida de les persones a través de les noves tecnologies i de les energies renovables, i és què aquest sistema funciona gràcies a una placa solar instal·lada a la part superior de la gandula.

Segons expliquen els creadors, es tracta d’un producte que agrada i que podria tenir sortida al mercat, tant a escala nacional com internacional, però es troben a l’espera d’ajudes i d’inversors per a poder finançar els seus primers passos. De fet, es queixen de l’elevat cost de les llicències, certificats i patents internacionals, i de les traves econòmiques amb què es troben a l’hora de demanar crèdits.

L’Ajuntament de Barcelona és una de les administracions que ha confiat en aquests joves i els ha encarregat 4 gandules solars que estan ubicades a Glòries com a prova pilot del producte. Les gandules són de préstec gratuït i estan situades a la plaça de Joan Antoni Coderch, tocant a l’edifici del Disseny Hub Barcelona.

L’objectiu principal, però, d’aquests emprenedors és el de poder ampliar la seva empresa i donar feina a aturats rubinencs de llarga durada, especialment a majors de 45 anys amb responsabilitats familiars, ja que creuen que és un dels col·lectius que més dificultats ha de fer front. Aquí a Rubí, tindria lloc la producció i l’assemblatge de tots els elements que permetrien que els usuaris de noves tecnologies poguessin fer ús dels seus aparells electrònics sense acabar amb la bateria.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Veïns del camí de les Martines, desesperats per la falta de manteniment del carrer
En Comú Podem Rubí, la proposta dels comuns com a nom de la candidatura
Un grup de manifestants interrompen l’acte de celebració de la Constitució
El mag Selvin omplirà de màgiques sorpreses el Mercat Municipal aquest dissabte
El rubinenc Aleix Bueno, 4t al Campionat de Catalunya de kàrting júnior
Alta participació en la commemoració del Dia de les Persones amb Diversitat Funcional