‘Darrera la porta’, de les rubinenques Aurora i Pili Cayero, premi especial a la Mostra de Teatre de Barcelona
Aurora Cayero s’endú el premi a la millor actriu del certamen
Societat | 30 de novembre de 2015

REDACCIÓ
Aurora Cayero guanya el premi a millor actriu de la Mostra de Teatre de Barcelona. / Cedida
La 20a Mostra de Teatre de Barcelona ha tingut una important presència rubinenca. De fet, l’obra ‘Darrera la porta’, escrita, dirigida i interpretada per les germanes Aurora i Pili Cayero, ha estat finalista a totes les nominacions i ha aconseguit el premi especial del jurat. A més, el premi a millor actriu ha estat per Aurora Cayero.

Més de 120 companyies de teatre es van presentar a la Mostra de Teatre de Barcelona, un dels esdeveniments culturals més esperats de la capital catalana i que enguany celebrava la seva 20a edició. Entre aquestes, el jurat va seleccionar 13 obres, que es van representar al Teatre del Raval, entre el 5 d’octubre i el 2 de novembre.

‘Darrera la porta’ tracta la problemàtica dels centres de menors. Aurora i Pili Cayero, actrius i també educadores socials, expliquen en aquest muntatge què passa als centres de menors a partir de fets reals. Històries de vides, com viuen els menors en un centre tancat, què senten els educadors, el seu paper i les seves vivències... Una dura visita a un centre de menors, però sense oblidar l’humor que fan de ‘Darrera la porta’ una obra que fa riure i plorar alhora.

‘Darrera la porta’ no només va captivar el jurat que va decidir guardonar-la amb el premi especial, sinó que ha recollit excel·lents crítiques.

L’obra, que es va representar al 2012 a La Sala, va quedar aturada per motius personals de les actrius. Gairebé tres anys després, van decidir recuperar-la i presentar-la a la mostra. “Estem molt contentes, ens vam quedar sorpreses per aconseguir aquests reconeixements”, explica Aurora Cayero, qui explica que el premi a la millor actriu també li ha fet molta il·lusió perquè fins ara la seva trajectòria s’havia centrat en televisió i cinema, però no en teatre.

Aquest diumenge passat, les rubinenques van portar l’obra al centre penitenciari de Can Brians, on els reclusos van acollir amb entusiasme la proposta, tot i els dubtes inicials de les actrius, que afirmen que “ens van dir que els va agradar molt, i van sentir empatia amb algunes de les històries que recull l’obra”.

D’altra banda, entre les 13 obres finalistes, a més de ‘Darrera la porta’, també hi havia ‘Pell de porc’, de la companyia Brou d’Arts, una obra creada pel rubinenc Imanol Fernández, que també és un dels intèrprets.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Nova manifestació contra el centre de menors estrangers no acompanyats
El PSC exigeix a la Generalitat que dialogui amb l’Ajuntament i no prengui decisions unilaterals en referència al centre de ‘menes’
“Volem impulsar un govern que s’alimenti de les veus de la ciutadania i no amb un alcalde que fa el que vol”
“Per a nosaltres, és molt important la rotació dels aparcaments”
L’Escardívol es mou al ritme de Los 40 Primavera Pop
El col·lectiu immigrant reivindica el dret a votar