El govern presenta un pressupost continuista, amb les persones i el manteniment urbà com a prioritats
Política | 14 de març de 2017

CRISTINA CARRASCO
L'alcaldessa ha acompanyat els pressupostos acompanyada d'un dels seus regidors. / Localpres
L’alcaldessa, Ana M. Martínez, i el regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, han presentat aquest dimarts la proposta del pressupost municipal per aquest 2017. Es tracta, segons Martínez, d’uns comptes que pugen a més de 75 milions d’euros i que reforcen les partides destinades a serveis que són prioritaris per al govern com ara els serveis a les persones i el manteniment de l’espai públic.

En aquest sentit, la primera edil ha destacat que s’incrementa en un 70% la despesa per projectes estratègics de desenvolupament econòmic local, mentre que les partides per a afavorir l’ocupació han augmentat un 39% en dos anys. “És un pressupost que reforça la lluita contra l’atur i la recerca de feina, la millora en l’ocupació és prioritària per nosaltres”, ha assenyalat Martínez, qui s’ha referit al projecte Rubí Forma, un dels eixos del qual és adaptar l’oferta formativa a les necessitats reals de les empreses.

La màxima responsable municipal també ha ressaltat que en els dos darrers exercicis el pressupost destinat a les famílies més necessitades i a la lluita contra l’exclusió social s’ha incrementat en un 47%, mentre que la partida per a persones i famílies amb diversitat funcional ha pujat en un 35% i la destinada a ajuts a entitats que treballen en projectes d’inclusió s’ha incrementat en un 34%.

Per l’alcaldessa, el pressupost també prioritza el manteniment de la ciutat, amb un increment de les partides destinades a aquest objectiu, amb accions que s’intensificaran a partir de l’estiu.

“És una proposta de pressupost que posa de manifest que tenim un projecte per la ciutat, que hi ha un model de present i futur”, ha apuntat Martínez. L’alcaldessa també s’ha referit al Pla d’inversions 2017, “que aviat es començarà a negociar”, i sobre el qual ha dit que recollirà les accions pendents del pla d’inversions de l’any passat, ja que la majoria dels projectes no s’han pogut iniciar, segons ha reconegut.

Segons Martínez, aquest pla recollirà projectes importants de ciutat com el parc de Ca n’Oriol, la rehabilitació del Casino, l’ampliació i pacificació del centre de la ciutat, la millora dels polígons industrials i la futura anella verda.

La proposta de pressupost només ha estat negociada amb Ciutadans (C’s) i Partit Popular (PP), tot i que el govern assegura que va oferir diàleg a totes les forces polítiques. Cal recordar que Esquerra Republicana de Catalunya, l’Alternativa d’Unitat Popular, Iniciativa per Catalunya Verds i Veïns per Rubí van demanar negociació conjunta i Convergència Democràtica de Catalunya va exigir l’expulsió del regidor Sergi García del govern per començar a negociar.

Els comptes es debatran i votaran aquest dijous en un Ple extraordinari. Amb el suport de C’s i PP, l’executiu comptarà amb els vots necessaris per tirar endavant l’aprovació inicial.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La UE Rubí retorna a Primera Catalana
Ciutadans vol instal·lar cendrers en zones de vianants i espais concorreguts
Lamentable estado del parque Can Ximelis
Acord al Vallès per reactivar la indústria com a motor econòmic
ICV proposa sessions obertes a la ciutadania en el Consell Municipal de Salut
Joan Carles Boronat impulsa a Rubí SOMI, el nou partit d’Anglada