Els municipis afectats per l’aturada de l’enllaç de l’A-2 amb l’AP-7 exigeixen la finalització de les obres
Demanen que es reprenguin les obres i l’enllaç s’obri durant aquest any
Societat | 16 de març de 2017

REDACCIÓ
Representants d’una desena d’ajuntaments afectats per la paralització de les obres s’han reunit a Castellbisbal. / Cedida
Representants d’una desena d’ajuntaments del Vallès Occidental i del Baix Llobregat es van reunir dimarts a Castellbisbal per fer un front comú i exigir al govern espanyol la finalització de les obres d’enllaç entre l’A-2 i l’AP-7, que es van iniciar fa més de 10 anys i actualment estan aturades i sense data de represa.

A la reunió, convocada per l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, hi van assistir la primera tinent d’alcalde de Rubí, Maria Mas, les alcaldesses de Sant Cugat, Mercè Conesa, i de Pallejà, Ascensión Ratia, l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, així com el primer tinent d’alcalde del Papiol, Jordi Bou, el tinent d’alcalde de Terrassa, Marc Armengol, i la regidora d’Urbanisme de Sant Andreu de la Barca, Eva Prim.
El principal acord que es va assolir en la reunió va ser iniciar els treballs per constituir-se com a grup de municipis afectats i convidar-hi els agents socials i econòmics ─associacions empresarials, sindicats i altres entitats i institucions que també es puguin veure perjudicades per la paralització de les obres─.

A més, també es va decidir demanar una reunió amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per la qual es buscarà la implicació i el suport del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

Paral·lelament, tots els municipis es van comprometre a adherir-se al manifest ‘Connexió, ara!’ que l’Ajuntament de Castellbisbal va aprovar el passat mes de gener i que el Ple de l’Ajuntament de Rubí va aprovar al febrer.

El document reclama a l’executiu espanyol que reprengui les obres de forma immediata i exigeix un calendari d’execució que garanteixi que l’enllaç es podrà posar en funcionament durant aquest any.

Beneficiós per Rubí
“Creiem que aquest enllaç entre l’A-2 i l’AP-7 és fonamental per garantir la mobilitat dels rubinencs i que ens permetrà guanyar en connectivitat a les zones empresarials de la ciutat, fet que les farà més competitives i fortes”, assegura Maria Mas. Segons Mas, “fa anys que Rubí es va implicar en aquesta reivindicació, que es va promoure des del grup socialista de Castellbisbal”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Fangoria, Revólver, Hombres G i Doctor Prats, alguns dels grups de la Festa Major 2017
El Casino Espanyol
La Cantata Escolar celebra el 5è aniversari amb un espectacle ambientat en l’espai
SORTEIG: ‘Dibi dubi dubà’, una obra de teatre familiar musical a La Sala
Óscar Zamorano i Sergi Rodríguez disputaran el Campionat d’Espanya
Els veïns de Sant Muç demanen ajornar el pagament de la quota