El govern socialista aconsegueix aprovar el pressupost del 2017 amb el suport de C’s i el PP
Els comptes queden aprovats de forma provisional amb 13 vots a favor i 12 en contra
Política | 17 de març de 2017

MARTA CABRERA
El pressupost es va aprovar amb el vot dels sis regidors del PSC, els quatre de C’s, els dos del PP i el regidor de CDC Sergi García. / M.C.
El Ple extraordinari d’ahir a la tarda va aprovar de forma provisional amb 13 vots a favor i 12 en contra el pressupost municipal del 2017, amb molts mesos de retard i després d’unes setmanes d’acusacions creuades entre el govern i alguns partits de l’oposició per la manca de negociació.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), el portaveu de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Víctor Puig, i el regidor de Veïns per Rubí (VR) fa mesos que estan enfrontats amb el govern, format pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el regidor de CDC Sergi García, precisament per l’entrada al govern del darrer, al novembre.

Des d’aleshores, el govern s’ha vist obligat a fer un gir en la seva política de pactes i, si bé va iniciar el mandat de la mà de les forces d’esquerres, ara se sustenta gràcies al suport de C’s i el PP.

Amb aquest panorama, el Ple de pressupostos va ser una cadena de retrets entre el govern i part de l’oposició per la manca de diàleg en l’aprovació dels comptes.

“Ens hauria agradat mantenir un diàleg operatiu amb tots els grups municipals”, va reconèixer el regidor socialista Moisés Rodríguez, que va afirmar que el pressupost, de 75,1 milions d’euros, respon a les prioritats del govern: atenció a les persones, reactivació econòmica, qualitat i manteniment de l’espai públic i transparència i proximitat.

Iniciativa, a través del seu portaveu, Ramon Capolat, va criticar el govern, afirmant que “mà estesa no és culpar l’oposició d’haver venut la ciutat a la dreta” i va dir que el pressupost té “mancenes tècniques i és poc ambiciós”. El cap de l’oposició, Xavier Corbera, portaveu d’Esquerra, va lamentar que “a Rubí hi ha diners per fer coses, però no hi ha projecte ni lideratge”. En el mateix sentit es va expressar el portaveu de l’AUP, que considera que “els comptes no tenen ideologia ni intenció i així no es pot transformar Rubí”.

Més durs van ser els portaveus de CDC i de VR. Víctor Puig va afimar que Ana M. Martínez serà recordada com “la pitjor alcaldessa de Rubí”, mentre que Antoni García va subratllar que “segurament el de Rubí és l’Ajuntament pitjor gestionat de Catalunya”.

L’empremta de C’s i el PP
Per la seva banda, els grups municipals que sí que van avalar la proposta del govern, van destacar la seva emprempta en el pressupost.

Així, el portaveu de C’s, José Abadías, va assegurar que les negociacions per arribar a un acord pressupostari han permès incloure propostes com ara una partida de 150.000 euros per subvencionar els llibres de text, implementar fanals solars a les zones d’esbarjo de gossos, crear a Rubí una escola de motociclisme o rebaixar la partida de política lingüística.

Pel que fa al PP, el portaveu, Jonatan Cobo, també va ressaltar els acords als quals han arribat amb el govern: “Hem aconseguit rebaixar la partida de cooperació i eliminar el servei d’identitat”. A més, segons va afirmar el dirigent popular, el govern s’ha compromès a rebaixar l’IBI de cara a les ordenances del 2018 i a millorar els accessos a la ciutat, sobretot els de la zona sud.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Instal·len reductors de velocitat a La Llana per dissuadir les curses il·legals
Una marxa groga de vehicles reivindica la llibertat dels representants del moviment independentista
Entren a la seu del PDeCAT i roben un ordinador portàtil
Roses i llibres per tothom en una gran Diada de Sant Jordi
Revés judicial contra els gestors de l’abocador de Can Balasc
L’Agrupación de Personas Mayores de la Zona Norte enceta una nova etapa