Tensió per l’aprovació de la Relació de Llocs de Treball
Política | 17 de març de 2017

MARTA CABRERA
L’informe elaborat per la secretaria, d’esquenes a la fotografia, recomanava retirar l’aprovació de l’RLT de l’ordre del dia. / M.C.
A més d’aprovar el pressupost pel 2017, ahir es va sotmetre a votació la nova Relació de Llocs de Treball (RLT), un document que inclou tots els llocs de treball —ocupats i vacants—, del personal funcionari, laboral i eventual de l’Ajuntament.

Aquest punt de l’ordre del dia va arribar envoltat per la polèmica, ja que l’RLT venia acompanyada d’un informe de la secretària municipal, un dels òrgans independents del consistori, que els grups de l’oposició van qualificar de “demolidor”. El document redactat per la funcionària de l’estat, que ni és vinculat ni obligatori, assenyala tot un conjunt de múltiples irregularitats al voltant de la gestió de la plantilla. Per aquest motiu, la secretària recomanava en el seu informe que es retirés aquest punt de l’ordre del dia.

El govern va intentar contrarestar els arguments de la figura de la secretària amb un informe dels serveis jurídics de l’Ajuntament, un fet que va indignar part de l’oposició, que no van tenir temps de llegir-se tot el document abans de poder votar.

El regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, va afirmar que les millores en la plantilla “s’han de fer de forma progressiva”, va afirmar que l’RLT “s’ajusta a la legalitat”, i va afirmar que, en exercicis anteriors, amb secretaris de més categoria que l’actual, “no hi ha hagut problemes per aprovar RLT molt semblants a aquesta”.

De nou, el govern va trobar el suport per aprovar l’RLT de C’s i el PP, que van justificar la seva votació a favor considerant el document redactat pels serveis jurídics, que depenen del regidor de Serveis Centrals. Tot i això, el portaveu de C’s, José Abadías, ha assenyalat que “cal fer un estudi en profunditat de la plantilla municipal”.

“Contractacions a dit”
La resta de partits de l’oposició van ser molt crítics per l’aprovació d’aquest document i per l’entrega de nova documentació tot just iniciada la discussió del punt. El regidor d’Esquerra, Joan Puntí, va afirmar que el govern “està humiliant de forma gratuïta la secretària” amb un moviment “barroer” i “injustificable”; mentre que el portaveu de CDC, Víctor Puig, va remarcar que al govern “li hauria de fer vergonya portar aquestes propostes al ple amb aquests informes de secretaria i d’intervenció”.

Per part d’Iniciativa, Ramon Capolat va afirmar que la majoria de consideracions que fa la secretària, fa mesos que els ecosocialistes ja ho van denunciar: “Contractacions a dit, promocions internes sense justificació, arbitrarietat en la gestió de la plantilla, etc.”, i, a més, va lamentar que en dos anys de mandat el govern “no ha fet res per consolidar la plantilla municipal, un dels compromisos de l’alcaldessa”.

Per últim, Antoni García, de VR, va recordar que la nova RLT preveu un nou càrrec directiu amb un sou de 60.000 euros, va criticar la gestió de la plantilla i va anunciar que estudiarà presentar un recurs de nul·litat de l’RLT.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Festa do Pulpo de la Irmandade Galega inclou un concurs literari
El cantant veneçolà Carlos Baute oferirà el concert inaugural de Festa Major
El barri de Ca n’Oriol es prepara per gaudir de la seva festa
Evacuada una dona de casa seva per un incendi a l’avinguda de l’Estatut
Detingudes tres persones a Rubí per tràfic de drogues
Rubí condemna l’atemptat de Manchester on han mort 22 persones