Afiliats de C’s es desmarquen de les decisions del seu grup municipal
Política | 20 de març de 2017

REDACCIÓ
Els quatre regidors de C's. / Arxiu
Una part de la junta local i de la militància de Ciutadans (C’s) Rubí ha emès un comunicat en el qual mostren el seu “profund malestar” amb l’actuació del part del seu grup municipal i es desmarquen de les decisions d’aquest. En concret, es refereixen al portaveu de C’s, José Abadías, i del regidor i alhora coordinador de l’Agrupació, Francisco Javier López, a qui acusen de mantenir “una gestió negligent”.

Entre les persones que s’han desvinculat de la tasca dels quatre regidors de C’s al Ple, hi ha el secretari d’Acció política, Adrián Guisado; els vocals Antonio Ramos, Rafael Rico i Francisca González; i altres militants a títol individual.

Segons el comunicat, els motius de les discrepàncies són la infracció continuada dels estatuts i del reglament de funcionament intern de les agrupacions, la votació i la constitució de la Junta Directiva, que es va realitzar al març del 2016 i que encara no s’ha oficialitzat davant del partit i la ruptura de comunicacions entre l’agrupació i el grup municipal, fet que “origina falta d’informació i paralització de la dinàmica d’acció política entre els afiliats i els seus representants al consistori”.

Finalment, el document recull el malestar per no consultar als afiliats qüestions importants com “els pressupostos o l’aprovació del cartipàs municipal que incloïa l’entrada del regidor trànsfuga Sergi García al govern o la no condemna a la censura que es va practicar amb el programa l’Oasi Jove de Ràdio Rubí”.

El comunicat també apunta que “Ciutadans existeix per acabar amb les antigues pràctiques dels vells partits, no per donar-les suport”.

Finalment, aquest grup d’afiliats també recalca la seva fidelitat i lleialtat al projecte municipal, a l’ideari i als estatuts de Ciutadans aprovats el 5 de febrer a la IV Assemblea General.

“Tot ho hem consultat amb el partit, no amb la militància”
El portaveu del grup municipal, José Abadías, s’ha mostrat sorprès de la reacció d’aquest grup de militants i afirma que “fins ara mai s’havien queixat i algunes de les qüestions van passar fa més de 4 mesos”, com ara el suport de C’s a l’entrada de Sergi García al govern. Abadías considera que el problema “el tenen ells” i que la qüestió ja està en mans del “comitè de garanties del partit, perquè han incomplert els estatuts i en comptes d’acudir als òrgans corresponents han anat a la premsa per fer falses acusacions”.

Sobre la falta de comunicació entre el grup municipal, format per José Abadías, Francisco Javier López, José A. Mateo i M. Dolores Marín, i la junta, el portaveu ha deixat clar que les decisions es prenen “juntament amb el delegat de C’s i amb el partit directament”. Així es va fer per decidir el vot favorable al nou cartipàs municipal: “La nostra intenció era evitar la moció de censura perquè els partits independentistes no arribessin al govern, sempre hem dit que estem aquí per evitar això, i es va consultar amb els òrgans pertinents”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Irmandade Galega celebra la Festa do Pulpo
ERC proposa impulsar un Pla Comunitari a Les Torres
Un centenar de persones corren i ballen contra el càncer infantil a Can Rosés
La plaça de la Nova Estació acollirà la Fira del Vehicle Elèctric
Més d’una vintena d’activitats per la festa de Ca n’Oriol
Santiago Granizal balla amb Rossy de Palma a ‘Bailando con las estrellas’