La 17a Cursa de Muntanya de Rubí estrena un nou itinerari
La prova, que serà el 7 de maig, també inclou una cursa infantil
Esports | 19 d'abril de 2017

MARTA CABRERA
D’esquerra a dreta, Jordi Puig i Miquel Genollà, organitzadors de la cursa, i Juan López, regidor d’Esports, durant la presentació. / M.C.
El Centre Excursionista de Rubí (CER) organitza, un any més, la Cursa de Muntanya de Rubí, una prova d’11,5 km i 300 metres de desnivell, que té com a novetat més destacada un nou itinerari per camins i corriols. “És un circuit molt bonic que passa íntegrament per Rubí i l’hem pogut fer gràcies a l’ajuda de Rubí d’Arrel i la Xarxa d’Itineraris de Rubí”, ha explicat un dels organitzadors de la prova, Miquel Genollà.

La competició arrencarà als voltants del pavelló de La Llana i passarà per Can Pòlit, Can Fonollet, El Magnà, La Torre del Conill, Can Roig i La Coreta. Precisament, en aquest darrer punt, hi ha el premi Rubí d’Arrel, que guanyaran el primer home i la primera dona que passin per aquest punt. Es tracta d’un premi que consisteix en un lot d’aliments ecològics, amb el qual es volen divulgar els topònims de Rubí.

La cursa és apta per qualsevol persona que estigui habituada a córrer, sigui per la muntanya o per l’asfalt. Per aquest motiu, l’organització ha plantejat un recorregut exigent però accessible amb algunes parts més tècniques.

La 17a edició de la cursa està prevista pel 7 de maig al matí i les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar fins al 4 de maig. Les persones que ho facin abans del 28 d’abril tindran un dorsal personalitzat. Hi ha dues formes d’inscriure’s a la cursa, que té un cost de 14 euros i de 10 euros per als socis del CER. Es pot fer o bé per internet a través del web www.rubicer.cat/cursa o de forma presencial a la seu del Centre Excursionista, al passeig de la Riera, 30-32. Està previst que hi participin al voltant de 400 corredors.

A més de la cursa per als adults, hi haurà una cursa no competitiva infantil d’1 km de recorregut, en la qual podran participar tots els infants entre els 6 i els 12 anys.

A banda, el CER ha organitzat activitats paral·leles a la Cursa de Muntanya: un entrenament dirigit, que va tenir lloc el 28 d’abril i que va comptar amb gairebé una quarantena de participants; i una xerrada el 26 d’abril a les 19.30 hores a la seu del CER a càrrec de l’atleta i esquiadora Laura Orgue.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
VR demanarà al Ple la gratuïtat del peatge de Les Fonts
Instal·len reductors de velocitat a La Llana per dissuadir les curses il·legals
Una marxa groga de vehicles reivindica la llibertat dels representants del moviment independentista
El grup municipal del PP es dissol i Cobo i Borque seran regidors no adscrits
Roses i llibres per tothom en una gran Diada de Sant Jordi
Revés judicial contra els gestors de l’abocador de Can Balasc