La Generalitat i QuirónSalud busquen un acord per la compra de l’HGC aquest any
Societat | 20 d'abril de 2017

REDACCIÓ
L’Hospital General de Catalunya està situat a Sant Cugat del Vallès, molt a prop de Rubí. / Arxiu
El Departament de Salut i la direcció de l’Hospital Universitari General de Catalunya (HGC), propietat de l’empresa QuirónSalud, han emès un comunicat en el qual anuncien que han decidit avançar en la ronda de converses amb l’objectiu d’estudiar “amb la màxima sensibilitat i assolir un possible acord durant aquest 2017”, sobre la proposta plantejada per la conselleria en relació a la compra del centre hospitalari ubicat a Sant Cugat del Vallès.

Des que el conseller de Salut, Antoni Comín, va anunciar la intenció del departament d’adquirir l’hospital per incorporar-lo a la xarxa pública de centres hospitalaris, l’octubre del 2016, i fins ahir dijous, l’empresa sempre havia negat que estigués negociant la venda de l’hospital a la Generalitat i mai havia mostrat cap voluntat de vendre’l.

El Departament vol comprar el centre per complir amb el compromís d’obrir un nou hospital per a la regió sanitària del Vallès, una promesa que està pendent des del 2005. De fet, es van projectar dos hospitals ‘lleugers’, el Vicente Ferrer a Rubí i l’Ernest Lluch a Cerdanyola, que mai es van començar a construir.

Segons ha reconegut la mateixa conselleria, Rubí i Cerdanyola necessiten dos equipaments públics hospitalaris per poder atendre les demandes de la població, però el govern no disposa de recursos per afrontar la inversió que comportaria la construcció d’aquests centres i la dotació de material. Per aquest motiu, Comín va plantejar la compra de l’HGC.

Segons el conseller, amb l’adquisició de l’Hospital General de Catalunya es podrien satisfer les necessitats de tota la regió sanitària. L’oferta de Salut era d’uns 50 milions d’euros i contempla mantenir la plantilla i dedicar la totalitat dels 80.000 m2 de l’HGC a la sanitat pública. El conseller també ressaltava que la compra permetria acabar amb la saturació dels hospitals de referència: el Parc Taulí de Sabadell, la Mútua de Terrassa i l’Hospital de Terrassa.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Un nen de 3 anys i un home de Rubí, entre les víctimes del l'atemptat terrorista
L’Ajuntament destina 360.000 euros a renovar l’edifici Rubí Forma
Veïns del centre de la ciutat es mobilitzen contra l’illa de vianants
Un crèdit de 8 milions per començar la rehabilitació del Casino i la millora el parc de Ca n’Oriol
L’escola 25 de Setembre inicia els preparatius del 50è aniversari del centre
Rubí mostra el seu afecte a les famílies de les víctimes de l'atemptat de Barcelona