Roses i llibres ompliran la plaça Guardiet per Sant Jordi
Cultura | 21 d'abril de 2017

CRISTINA CARRASCO
El centre de la ciutat s’omplirà de gent coincidint amb la diada. / Arxiu
Roses i llibres tornaran a ser les grans protagonistes de la Diada de Sant Jordi, una festa que enguany, i després de 10 anys, cau en diumenge. Per aquest motiu, la programació al voltant de la Diada s’estendrà a tot el cap de setmana.

Així, a la nostra ciutat, la plaça del Doctor Guardiet serà una vegada més el centre neuràlgic de la festivitat amb les tradicionals parades dels llibreters locals i els punts de venda de roses d’entitats i partits polítics. Parades que s’instal·laran ja el dissabte 22 d’abril de 18 a 21 hores i que es mantindran tot el diumenge, de 10 a 21 hores.

El 23 d’abril signaran exemplars de les seves publicacions els escriptors locals Javier Gil, Anna Terrats i Gracia Pérez, Josep M. Ibarra, Raúl Velasco, Antoni Casals i Alejandro Rodríguez.

Música i activitats infantils
L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha ressaltat que aquest serà un Sant Jordi cultural, amb llibres i roses, però també amb molta música i activitats infantils. En aquest sentit, dissabte hi haurà un taller de manualitats per als més petits i el castell inflable temàtic sobre ‘La llegenda de Sant Jordi’. Diumenge, d’11 a 14 hores i de 18 a 21 hores, s’oferirà l’activitat infantil amb titelles ‘Titellàrum, juga en un món de contes’ i també l’espectacle familiar ‘El Baladrer Sant Jordi’ (19h).

Pel que fa a les propostes musicals, dissabte hi haurà animació musical a l’illa de vianants a càrrec de l’Associació Musical Segle XXI, l’Escola Municipal de Música interpretarà ‘Els dobles concerts de Bach’ al Celler (18.30h), la Cobla Simfònica Catalana homenatjarà els solistes de la cobla a La Sala (18.30h) i l’Obrador Coral portarà el Rèquiem de Mozart i altres peces a l’església de Sant Pere (21h). Ja diumenge, s’ha programat una audició de sardanes a plaça Catalunya (11.30h) i a l’Ateneu el recital ‘Plaents Plaers’ amb Toni Xuclà i Judit Neddermann (18.30h). Ràdio Rubí farà programació en directe des de la plaça del Doctor Guardiet.

Sant Jordi a la biblioteca
El divendres 21 d’abril a les 13 hores, tindrà lloc l’Hora del Conte dramatitzada de la llegenda de Sant Jordi al vestíbul de la Biblioteca a càrrec de l’alumnat de l’Escola Montserrat i, a les 18 hores, es dibuixarà un grafit participatiu a la terrassa a càrrec de Pablo Mármol.

A més el dissabte 22 a les 12 hores, l’auditori de la Biblioteca acollirà la presentació del número 2 de la revista L’Esquitx, editada per l’entitat Rubí d’Arrel.

Concursos
Rubí Jove buscarà fins al 14 de maig quin és l’Instarrelat i el Tuitrelat de Sant Jordi que més agrada als rubinencs. S’hi pot participar amb una fotografia a Instagram o Twitter que porti un títol que resumeixi la història que es vol explicar i etiquetada amb #rubicity i #StJordiTB. Els guanyadors seran aquells que rebin més ‘m’agrada’ a cadascuna de les xarxes socials i seran premiades amb dues entrades per veure un espectacle a La Sala.
Audició i concert de sardanes amb motiu de la diada
El Foment de la Sardana ha organitzat, coincidint amb la diada de Sant Jordi, un concert de sardanes i música per a cobla amb la Cobla Simfònica Catalana, que tindrà lloc a La Sala aquest dissabte a les 18.30 hores. Sota el títol ‘Els solistes de la cobla’, la banda musical, sota la batuta de Jordi Molina, oferirà una primera part amb la sardana ‘Juny’, l’obra lliure per a cobla ‘Romança’ i la suite ‘Segadors a Barcelona’.

A la segona part del concert, es podran escoltar les peces ‘Poema de l’amor que neix’, ‘Cançó d’amor a la llibertat’, ‘Fantasia sobre motius hongaresos’ i ‘La festa de les trompetes’. Pel que fa a l’audició, serà a partir de les 11.30 hores a la plaça Catalunya, i anirà a càrrec de la cobla Les Casenoves. Entre les sardanes que els assistents podran escoltar i ballar hi haurà ‘La sardana de les bruixes’, ‘El campanar de Breda’, ‘Lluïsa’, ‘Joia Rubinenca’, ‘Celebrem-ho’, ‘L’encís del Ripollès’ o ‘Bella Pilar’.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La UE Rubí retorna a Primera Catalana
Ciutadans vol instal·lar cendrers en zones de vianants i espais concorreguts
Lamentable estado del parque Can Ximelis
Acord al Vallès per reactivar la indústria com a motor econòmic
ICV proposa sessions obertes a la ciutadania en el Consell Municipal de Salut
Joan Carles Boronat impulsa a Rubí SOMI, el nou partit d’Anglada