C’s vol acabar amb les cues per renovar el DNI augmentant la plantilla de la Policia Nacional
Política | 21 d'abril de 2017

REDACCIÓ
Les oficines de la Policia Nacional no atenen peticions de renovació de DNI sense cita prèvia. / M.C.
El grup municipal de Ciutadans (C’s) presentarà una moció en el Ple d’abril per instar al Ministeri de l’Interior a què ampliï la plantilla de la Policia Nacional de l’oficina de Rubí. El motiu per demanar aquest increment de personal respon a les llargues cues per renovar el document nacional d’identitat. Ara mateix, si una persona vol renovar-se el DNI a la comissaria de Rubí, no ho pot fer amb cita prèvia fins al juny i el mateix succeeix en les oficines més properes, les de Terrassa i Sant Cugat, així com en la majoria de seus de la província.

El portaveu del grup municipal, José Abadías, considera que l’augment de personal suposaria “una gran millora a l’hora de planificar i realitzar tràmits”. Ara mateix, apunta Abadías, la situació suposa que “els rubinencs hagin d’ajornar importants tràmits o viatges a l’estranger perquè no han pogut renovar el DNI a temps” i considera que “és inconcebible que una cosa tan quotidiana com la renovació del document nacional d’identitat sigui un calvari a Rubí”.

La moció també sol·licitarà que s’estudiï una nova ubicació de l’oficina de la Policia Nacional a la ciutat, per tal d’eliminar barreres arquitectòniques i de mobilitat i ampliar el servei.

Implantar un SAAC
D’altra banda, C’s també presentarà una moció per tal d’implantar un Sistema Augmentatiu i Alternatiu de Comunicació (SAAC) amb la intenció de “millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme”, segons explica José Abadías. El SAAT és una forma d’expressió diferent de la del llenguatge parlat i té com a objectiu augmentar o compensar les dificultats de la comunicació i del llenguatge en persones amb diversitat funcional.

Es tracta d’un sistema que comunica mitjançant símbols o gestos a través de tauletes electròniques o ordinadors per fer més accessible la informació a aquest col·lectiu.

A més, C’s demana en la moció que a partir del 2018 es faci una campanya de sensibilització i conscienciació en relació al Dia mundial de l’autisme, que se celebra el 2 d’abril.

Enguany, i per segon any consecutiu, el consistori va celebrar aquesta commemoració il·luminant de blau l’Ajuntament. A més, organitza una xerrada sobre autisme el 26 d’abril a les 18 hores a l’Ateneu, que anirà a càrrec de l’equip del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ).
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
VR demanarà al Ple la gratuïtat del peatge de Les Fonts
Instal·len reductors de velocitat a La Llana per dissuadir les curses il·legals
Una marxa groga de vehicles reivindica la llibertat dels representants del moviment independentista
El grup municipal del PP es dissol i Cobo i Borque seran regidors no adscrits
Roses i llibres per tothom en una gran Diada de Sant Jordi
Revés judicial contra els gestors de l’abocador de Can Balasc