ENTREVISTA A MIQUEL ORTUÑO, president de Comerç Rubí
“Si l’ampliació de l’illa de vianants es fa bé, serà un gran pas endavant pel comerç i per Rubí”
“Cada cop es nota més la pressió de centres comercials i les compres per internet”
Societat | 21 d'abril de 2017

CRISTINA CARRASCO
Miquel Ortuño, president de Rubí Comerç. / Iban Coca
- Recentment s’ha presentat Comerç Rubí, que neix amb la voluntat d’aglutinar tot el comerç local i que substitueix l’antiga Federació d’Associacions de comerciants. Quines són les diferències entre els dos models?
- Venim d’una federació que aglutinava associacions comercials disperses, que en el seu dia tenien el seu espai, però el comerç està canviant i els hàbits de compra també. Ens hem d’adaptar als temps actuals i reinventar-nos. L’experiència de la Federació ens ha servit per agafar impuls per la creació d’una única associació, Comerç Rubí.
- Quins avantatges comporta aquest nou model?
- Facilita el posicionament del comerç associat i la seva influencia en les polítiques locals, estalvia esforços en la gestió fiscal de l’entitat, és més àgil en la presa de decisions, permet optimitzar recursos i enfortir l’activitat econòmica del comerç amb una visió més global de Rubí. A més, per ser soci de la federació, havies de pertànyer a una associació, ara això no cal, pot ser soci qualsevol comerç i empresa de serveis o restauració independentment de la zona on es trobi i sense necessitat de pertànyer a cap associació.
- Quants comerços s’han associat?
- De moment som uns 200 socis, però volem créixer. Com més siguem, més representació tindrem i també més recursos per promocionar el comerç. Som una associació oberta, considerem molt important fer xarxa i volem treballar conjuntament amb el Mercat Municipal, el Gremi d’Hostaleria i l’Associació de Sant Jordi Parc, ja que tots lluitem per un interès comú.
- Les diferents realitats dels barris de la ciutat pot implicar que les necessitats dels comerciants siguin diferents. Això pot dificultar el camí?
- Rubí Comerç és fruit d’un gran treball de reflexió conjunt i d’una diagnosi participativa de comerciants associats de les diferents zones comercials. El fet d’unir-nos enriqueix i enforteix el nostre comerç.
- Quin són els objectius de la nova entitat?
- Defensar els interessos del sector comercial i dels serveis de Rubí, promocionar el comerç local i donar servei als seus membres. Rubí Comerç és una entitat oberta i participativa, volem crear sinergies comercials urbanes per reactivar el sector i donar respostes professionals a les necessitats actuals dels consumidors. Entenem el comerç urbà com una unitat i amb voluntat de gestió conjunta, amb criteris i objectius comuns, hem de ser un pol d’atracció comercial, el que es coneix com a centre comercial a cel obert.
- Quines activitats es mantindran?
- Mantindrem totes les que es feien fins ara com la Botiga al carrer o la Nit Oberta i crearem de noves, però amb una visió més de ciutat.
- Quins són els reptes del comerç local ara?
- Hem d’afrontar canvis i obrir-nos a la innovació, a la professionalització, a la renovació i hem d’actuar tots units, sota un mateix criteri. En els últims temps tot està canviant molt de pressa i cada vegada es nota més la pressió de centres comercials i les compres per internet.
- Què reivindiquen els comerciants a l’Ajuntament?
- Volem polítiques de suport del comerç i que entre tots fem un model de ciutat mediterrània, més sostenible, social i amable amb l’entorn i amb el ciutadà. L’economia que es crea dins de la ciutat reverteix en benefici d’aquesta.
- Què en pensen de l’ampliació de l’illa de vianants?
- En tenim moltes ganes. Estem convençuts que si l’ampliació es fa bé serà un gran pas endavant pel nostre comerç i per Rubí. S’haurà d’instal·lar un mobiliari urbà atractiu, caldrà tenir cura de la mobilitat i facilitar l’aparcament, afavorir uns carrers nets i amables... Necessitem una illa que en el seu conjunt afavoreixi la compra i l’oci. El comerç ha de ser un aliat per fer més i millor ciutat.
- Una de les queixes ciutadanes és la dificultat de trobar aparcament a la ciutat, fet que perjudica el comerç.
- És un mal que tenen la majoria de ciutats. Des de l’associació estem potenciant que els socis tingui tiquets de pàrquing a un preu reduït per obsequiar la seva clientela. També lluitem perquè el consistori prengui iniciatives per reduir aquest problema. És imprescindible facilitar el màxim l’aparcament.
- Quines són les armes del comerç local contra les grans superfícies?
- El comerç local té moltes virtuts, com un tracte personalitzat, ja que coneixem la nostra clientela, està molt a prop, ofereix assessorament expert,... A més crea comunitat, genera més responsabilitat social, l’economia reverteix en la ciutat, oferim més productes de proximitat. Comprar al comerç local té un munt d’avantatges.
- Han signat un conveni de col·laboració amb Cecot-Rubí. Quin és l’objectiu?
- Donar-nos suport mutu, compartir esforços i potenciar el comerç local. Entre altres serveis ens facilitaran oferir cursos de formació a mida dels comerciants, perspectiva, col·laboració i representació institucional.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La CUP denuncia a la Junta Electoral l'acte de la Constitució organitzat per l'Ajuntament
Els veïns de Sant Muç es queixen al Ple pel cobrament de la vuitena quota del cost de la urbanització
Ana M. Martínez pren possessió com a nova diputada provincial
El socialista Miquel Iceta insisteix en la necessitat d’una reforma constitucional
El PP expulsarà els regidors Jonatan Cobo i Noelia Borque per actuar al marge del partit
Unes 300 persones es manifesten per demanar la llibertat dels presos