Nova edició del Dia de la terra, que se centrarà en l’horticultura
Durant tota la setmana hi haurà cursos, tallers i activitats infantils
Societat | 21 d'abril de 2017

REDACCIÓ
Durant la fira, es podran adquirir productes agrícoles de proximitat i també ecològics. / Arxiu (Localpres)
Per quart any consecutiu, l’Ajuntament ha organitzat, juntament amb un centenar de persones i entitats, un seguit d’actes per celebrar el Dia de la terra entre aquest divendres i fins a finals d’abril.

La commemoració és un esdeveniment lúdic i divulgatiu que pretén reforçar el vincle de la ciutadania amb l’entorn natural i que en aquesta edició se centra en l’horticultura. Hi haurà més d’una trentena d’activitats, entre xerrades, tallers, cursos, fires, etc.

El punt d’arrencada del Dia de la terra serà aquest divendres amb l’activitat ‘Parlant de la terra’, que inclou quatre petites xerrades sobre els horts municipals de Cova Solera, la recuperació del tomàquet de Rubí, la pagesia local i la presentació d’una mostra artística de Quim Conca sobre el medi natural de la riera de Rubí.

La majoria d’activitats es concentraran dissabte al matí amb l’organització de la Fira de la Terra en diferents espais de la ciutat. A la plaça Catalunya, hi haurà una mostra de productors agrícoles locals i un taller de cuina d’aprofundiment alimentari. Al passeig Francesc Macià, hi haurà diverses parades, entre les quals els visitants podran trobar el mercat ecològic, el projecte de reciclatge d’oli usat Rubiclak, la Font del Ferro, la Trocalleria –un espai d’intercanvi d’objectes usats–, i un punt d’informació de compostatge casolà. Per últim, a la plaça Doctor Guardiet està prevista una mostra d’eines i maquinària agrícola i les activitats infantils ‘TocaTerra’ i ‘Viu la natura!’. A més, els infants podran pujar al carro de Sant Antoni o ballar al ritme de l’Esbart, mentre els adults poden participar en els tallers ‘El meu petit hortet’ o ‘Mandales naturals’.

A banda, hi haurà una exposició i una activitat de Caçadors de trastets sobre el triatge de residus. Una de les novetats de la fira d’enguany és el nou ‘Eco espai gastronòmic’, que estarà a la plaça Doctor Guardiet de 10 a 16 hores. Es tracta d’un petit espai en el qual els comerços i restaurants de la ciutat oferiran plats de productes ecològics i locals. També hi haurà vins ecològics i begudes.

Jornada de natura
Al marge d’aquestes activitats, entre el 24 i el 30 d’abril hi ha previstos cursos, tallers i jornades. Entre aquestes activitats destaca la Jornada de natura a Can Xercavins, que es repeteix enguany després de l’èxit de l’any passat. Serà el 29 d’abril a partir de les 8.30 hores, amb un anellament d’ocells, una activitat artística relacionada amb la natura amb Sandra Bea, Pep Borràs i Miquel Mas, i una visita a la masia de Can Xercavins. Com és habitual durant el Dia de la terra hi haurà altres visites a masies locals, concretament a Can Ramoneda (24 d’abril), Ca n’Alzamora (29 d’abril) i Can Serrafossà i Can Pi de la Serra (30 d’abril).

Per últim, cal destacar els cursos d’hort urbà que es faran en diverses sessions als horts de Cova Solera, el curs de cuina ‘De l’hort a la taula’, que serà el 27 d’abril a l’hort de Can Feliu o el taller sobre plantes aromàtiques, als horts de Cova Solera el 25 d’abril.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La CUP denuncia a la Junta Electoral l'acte de la Constitució organitzat per l'Ajuntament
Els veïns de Sant Muç es queixen al Ple pel cobrament de la vuitena quota del cost de la urbanització
Ana M. Martínez pren possessió com a nova diputada provincial
El socialista Miquel Iceta insisteix en la necessitat d’una reforma constitucional
El PP expulsarà els regidors Jonatan Cobo i Noelia Borque per actuar al marge del partit
Unes 300 persones es manifesten per demanar la llibertat dels presos