La crisi interna de C’s s’agreuja amb la sortida del partit de dos regidors
Els edils asseguren que el 80% de la militància ha marxat perquè el portaveu ha actuat de forma “dictatorial”
Política | 16 de maig de 2017

MARTA CABRERA
L’agrupació local de Ciutadans (C’s) està immersa en una greu crisi interna després que dos dels seus regidors, José Manuel Mateo i María Dolores Marín, hagin decidit abandonar el partit. La marxa es produeix després que fa unes setmanes diversos membres de la junta directiva de l’agrupació i altres militants anunciessin la seva intenció de marxar per desavinences amb l’actual portaveu del grup municipal, José Abadías.

Els dos regidors van sol·licitar dimecres sortir del grup municipal de C’s i continuaran com a regidors no adscrits. Dilluns, acompanyats d’altres exmilitants, van oferir una roda de premsa per donar explicacions.

María Dolores Marín, en nom dels dos regidors i de la militància que ha marxat i que representa, segons els edils, el 80% dels afiliats, va assegurar que Abadías “ha actuat de forma autoritària i dictatorial”. Els dos regidors no adscrits afirmen, com ja van fer les persones que van marxar del partit al març, que les decisions que pren el partit no es consulten a la militància, però tampoc al grup municipal.

“Marxem per dignitat, estem farts de votar coses al Ple que no van amb nosaltres”, afirma la regidora, que també ha carregat contra el portaveu, dient que és una persona que “no està acostumada a treballar en equip”.

Els dos regidors apunten que els problemes es van agreujar per la votació de l’entrada al govern del regidor Sergi García, al novembre, ja que afirmen no van ser consultats fins 4 hores abans. Un fet que Marín ha qualificat “de desconfiança inacceptable”.

Tot i això, cap dels dos es penedeix del vot favorable a l’entrada de García al govern. Segons Mateo, “votar a favor de l’entrada de Sergi García al govern era evitar que Xavier Corbera (ERC) fos el nou alcalde”, alhora que reconeix que a Rubí hi ha hagut un presumpte cas de transfuguisme: “Això té un nom i tots sabem quin és, encara que sigui legal”.

Els dos regidors descarten entrar al govern –de fet la llei no permet que els regidors no adscrits tinguin competències polítiques ni tampoc que entrin en un altre grup municipal– i també anar a cap altre partit.

De fet, Mateo va deixar clar que quan acabi el mandat abandonarà la política. Finalment, insistiteixen que marxen per discrepàncies amb el portaveu i no per qüestions ideològiques del partit.
José Manuel Mateo i Maria Dolores Marín abandonen el partit, però continuaran com a regidors no adscrits. / M.C.
Abadías acusa els dos regidors de no treballar i els demana que tornin l’acta
El portaveu del grup municipal, José Abadías, afirma que els dos regidors que han marxat “no han aportat res ni han fet cap proposta” i creu que la seva actuació respon a la voluntat de “fer mal”. També els acusa de no assistir a plens ni comissions i els demana que “retornin l’acta, tal com es van comprometre amb la signatura d’un codi ètic abans de les eleccions”.

En aquest sentit, Mateo i Marín apunten que el codi ètic només contempla el retorn de l’acta en cas “d’imputació”. A més, Marín ha explicat que va faltar a dos plens per operacions mèdiques de dos familiars directes, mentre que Mateo no assisteix a les comissions per incompatibilitat amb la seva feina: “Jo sóc regidor i segueixo aixecant-me a les 5.30 hores del matí per treballar, ell –en referència a Abadías– va deixar la feina per dedicar-se a la política”.

Amb la marxa dels dos regidors, C’s es queda amb només dos representants i s’obre un nou escenari al Ple, ja que, en principi, es trenca la majoria formada pel PSC, C’s i PP.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Irmandade Galega celebra la Festa do Pulpo
ERC proposa impulsar un Pla Comunitari a Les Torres
Un centenar de persones corren i ballen contra el càncer infantil a Can Rosés
La plaça de la Nova Estació acollirà la Fira del Vehicle Elèctric
Més d’una vintena d’activitats per la festa de Ca n’Oriol
Santiago Granizal balla amb Rossy de Palma a ‘Bailando con las estrellas’