El concert de Los 40 Primavera Pop ha costat 85.000 euros, segons el regidor de Cultura
Cultura | 16 de maig de 2017

CRISTINA CARRASCO
El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha revelat que el festival Los 40 Primavera Pop, que va tenir lloc divendres passat a l’Escardívol, ha tingut un cost per a les arques municipals de 85.000 euros, 45.000 corresponents a la producció musical i 40.000 de despeses en infraestructures i seguretat.

Rodríguez considera que aquesta despesa queda àmpliament compensada, ja que el festival ha suposat una promoció per a la ciutat que estima en més de 514.000 euros, entre falques i mencions a les diferents emissores de Los 40 i en altres mitjans. A més, el regidor ressalta el benefici econòmic que va suposar el concert per a molts bars i restaurants de la zona. Segons l’edil, alguns fins i tot van arribar a exhaurir existències davant l’afluència de clients.

El responsable de Cultura considera que el concert va ser un esdeveniment molt important per a la ciutat, que va potenciar la imatge de la ciutat i “l’ha posat al mapa, a l’alçada de ciutats com Madrid i Màlaga”. Rodríguez, que ha valorat molt positivament el desenvolupament del festival, ha destacat que la cita va congregar a l’Escardívol al llarg de la nit unes 17.000 persones, arribant a coincidir fins a 12.000 espectadors en alguns moments del concert. “Feia goig, semblava una de les Nits Golfes de Festa Major”, ha destacat.

A més, també ha ressaltat la qualitat de l’espectacle, “amb quinze artistes de primer nivell”, i el fet que “hem brindat una opció d’oci per al jovent més jove, aquells que fins i tot no tenen possibilitat de sortir de la ciutat i que sovint van de la mà de les seves famílies”.

En aquest sentit, el regidor ha destacat que l’ambient va ser “molt familiar, molt sa”, que no es va vendre alcohol d’alta graduació a les barres del macroconcert i que no es van produir incidents remarcables. Segons Rodríguez, només es van registrar una vuitena d’incidències lleus, com un cop o un mareig.

Finalment, l’edil ha insistit que la valoració global és molt positiva i ha confirmat que la voluntat del govern és treballar perquè el festival torni a Rubí l’any vinent.
L'Ajuntament calcula que unes 17.000 persones van assistir a l'espectacle. / Lara López
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El rubinenc Francesc Sutrias, director general de Patrimoni de la Generalitat, detingut en la macro operació de la Guàrdia Civil contra el referèndum
El govern municipal decideix aturar l’activitat política i fa una crida a la serenitat i a la calma
Instituts, algunes escoles, el CAP Anton Borja, l’Oficina de Treball o el Casal de la Gent Gran, punts de votació de l’1-O a Rubí
L’AUP, ICV i Podem condemnen “l’atac a l’autogovern de Catalunya”
Uns 500 rubinencs es manifesten en suport a les institucions catalanes i el referèndum
“El referèndum és la victòria de les classes populars contra els que sempre han manat”