El PDeCAT torna a denunciar l’opacitat del govern en temes de contractació de personal
Política | 16 de maig de 2017

CRISTINA CARRASCO
El portaveu del Partit Demòcrata Europea Català (PDeCAT) a Rubí, Víctor Puig, ha reiterat les seves crítiques pel que considera manca de transparència de l’equip de govern en relació a les contractacions de personal i a les promocions internes de l’Ajuntament.

Puig explica que al novembre, com a president de torn de la Comissió de transparència, va sol·licitar els informes de les contractacions de personal que s’han dut a terme des de l’inici del mandat i una relació de totes les promocions, canvis de destins i millores amb complements salarials que s’han fet al consistori des de l’arribada d’aquest govern socialista al poder.

Segons el portaveu, l’objectiu de demanar aquesta informació era que la Comissió de transparència pogués estudiar aquests informes i dades per tal d’esvair els possibles dubtes en les contractacions o bé, si s’haguessin detectat irregularitats, donar al govern l’opció de fer marxa enrere.

Puig recorda que algunes de les contractacions realitzades des de l’inici del mandat han generat una forta polèmica i que també s’han plantejat molts dubtes “al voltant de reubicacions de persones que anaven a les llistes del PSC, que han vist com les seves posicions, i també els seus complements salarials, anaven modificats cap a bé”. En aquest sentit, el líder del PDeCAT apunta que “volíem abordar en el si de la comissió aquest tema de formar rigorosa i aclarir els dubtes”.

Puig assegura que l’executiu local no li va facilitar ni el 30% de la informació sol·licitada. Davant aquest fet, es va negar a convocar la Comissió de transparència. “Volíem que no fos un pur tràmit, com s’han convertit les comissions informatives en aquest mandat, sinó un espai on l’oposició pogués fer la tasca de fiscalització que li pertoca”, ha apuntat.

Per al PDeCAT, aquest fet evidencia una vegada més “l‘opacitat” per part del govern en el tema de les contractacions. “Lluny d’ordenar aquelles mancances de l’Ajuntament, de normalitzar la situació de la plantilla i acabar amb la inseguretat laboral d’aquesta, lluny de fer una passa endavant per modernitzar l’Ajuntament, el que veiem és un absolut immobilisme en les polítiques de personal”, afirma Puig, que critica que “sí que s’ha mogut en aquesta política de col·locació partidista”.

Des de la setmana passada, la presidència d’aquesta comissió de transparència recau en mans d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), amb qui Puig ja s’ha reunit per explicar-los les gestions que havia fet.
El portaveu del PDeCAT, Víctor Puig, acompanyat per Ivan Vila, membre de l'executiva. / Iban Coca
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Irmandade Galega celebra la Festa do Pulpo
ERC proposa impulsar un Pla Comunitari a Les Torres
Un centenar de persones corren i ballen contra el càncer infantil a Can Rosés
La plaça de la Nova Estació acollirà la Fira del Vehicle Elèctric
Més d’una vintena d’activitats per la festa de Ca n’Oriol
Santiago Granizal balla amb Rossy de Palma a ‘Bailando con las estrellas’