L’AUP demana sancions per l’empresa que gestiona dos dels aparcaments del centre
Política | 17 de maig de 2017

MARTA CABRERA
L’empresa Eysa, que gestiona els aparcaments municipals de Salvador Allende i Onze de Setembre, està incomplint el conveni de concessió. Així ho afirma el portaveu de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Jordi Muntan, que considera que l’empresa no compleix “ni amb els horaris, ni amb la higiene ni amb el control” que hauria d’estar oferint. De fet, fa uns mesos, usuaris de l’aparcament Onze de Setembre es van queixar per la brutícia de les instal·lacions i per la falta de vigilant. En el cas de Salvador Allende, fa gairebé un any que hauria d’obrir les 24 hores i encara no ho fa.

El portaveu de la formació subratlla que “Eysa fa anys que incompleix el conveni” i, per aquest motiu, considera que cal “sancionar a l’empresa i estudiar la possibilitat d’una rescissió del contracte per incompliments”. La gestió dels dos aparcaments per part de l’empresa Eysa caduca el 19 de gener del 2024.

Davant aquesta situació, Muntan es pregunta si l’Ajuntament fa realment un control dels serveis que té externalitzats: “No sabem quines accions ha fet l’Ajuntament per corregir la situació, no ens consta que hagi fet res”.

En cas que el consistori apostés per rescindir el contracte, l’AUP creu que aquest és un servei que caldria prestar des del mateix Ajuntament: “No només per una qüestió econòmica, sinó perquè està clar que es prestaria un millor servei”. A més, segons afirma el portaveu, “la gestió directa permet més flexibilitat i evita el que està passant ara, que és l’empresa qui decideix quan s’acabarà obrint un aparcament 24 hores”.

Setmana de la mobilitat
D’altra banda, l’AUP presentarà una moció al Ple per celebrar de forma anual la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb activitats de sensibilització ciutadana. L’Alternativa també demana amb aquesta moció que es realitzin jornades participatives al voltant del nou Pla de Mobilitat i que es promocioni el transport públic, la bicicleta i els desplaçaments a peu.
L’aparcament de la plaça Salvador Allende fa gairebé un any que hauria d’estar obert les 24 hores. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El rubinenc Francesc Sutrias, director general de Patrimoni de la Generalitat, detingut en la macro operació de la Guàrdia Civil contra el referèndum
El govern municipal decideix aturar l’activitat política i fa una crida a la serenitat i a la calma
Instituts, algunes escoles, el CAP Anton Borja, l’Oficina de Treball o el Casal de la Gent Gran, punts de votació de l’1-O a Rubí
L’AUP, ICV i Podem condemnen “l’atac a l’autogovern de Catalunya”
Uns 500 rubinencs es manifesten en suport a les institucions catalanes i el referèndum
“El referèndum és la victòria de les classes populars contra els que sempre han manat”