El govern supera el tràmit de l’aprovació definitiva del pressupost del 2017
L’executiu local tira endavant els comptes amb el suport del PP, C’s i els dos regidors no adscrits
Política | 17 de maig de 2017

MARTA CABRERA
El govern local va aprovar el pressupost del 2017 de forma definitiva en una sessió extraordinària del Ple dimarts al vespre. Ho va fer gràcies als vots a favor del govern, format pels regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i el regidor adscrit a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Sergi García, dels dos edils de Ciutadans (C’s), dels dos regidors del Partit Popular (PP) i dels dos regidors no adscrits José Manuel Mateo i María Dolores Marín, exmembres de C’s.

Com era de preveure, la resta de partits de l’oposició, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), el portaveu de CDC i Veïns per Rubí (VR) van votar en contra. El pressupost va tirar endavant amb 13 vots a favor i 12 en contra.
Els comptes del 2017 estan xifrats en 75,1 milions d’euros i, segons Moisés Rodríguez, regidor del PSC, són uns pressupostos “progressius, socials i que garanteixen les necessitats de la població”.

El portaveu de C’s, José Abadías, va destacar que els comptes posen l’accent en “l’ajut social, la promoció econòmica i millores a la ciutat”; mentre que el portaveu popular, Jonatan Cobo, va alertar al govern que estaran a sobre “perquè es compleixin els acords”.

L’RLT no es va portar a aprovació
Pel que fa al cap de l’oposició, Xavier Corbera, va recordar que el pressupost se sustenta en “un trànsfuga, dos regidors del PP que no representen el seu partit i un grup de C’s dividit”.

El portaveu d’ICV, Ramon Capolat, va remarcar que els comptes tenen “mancances tècniques” i va insistir en el motiu pel qual “no s’han contestat les al·legacions” fetes a la Relació de Llocs de Treball (RLT) i perquè aquesta no es portava al Ple, ja que va ser aprovada inicialment el mateix dia que el pressupost. Rodríguez va explicar que es portarà a Ple “més endavant”.

El representant de CDC, Víctor Puig, va afirmar que la forma de governar de l’actual govern significa “una esquerda a les institucions” i que el pressupost reflecteix el model de ciutat del PSC, “arreglar voreres i fer concerts”.

Per últim, el regidor de VR, va tornar a criticar la manca d’inversions en el pressupost, “només representa l’1,3%”, i va demanar que s’acabi “el nepotisme i el clientelisme del govern”, a més de demanar la marxa de Sergi García: “Nosaltres no serem còmplices de la corrupció ètica i moral, facin fora el trànsfuga”.
Els dos regidors no adscrits seuen ara al final de la bancada dreta del Ple, lluny dels seus excompanys de C’s. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El rubinenc Francesc Sutrias, director general de Patrimoni de la Generalitat, detingut en la macro operació de la Guàrdia Civil contra el referèndum
El govern municipal decideix aturar l’activitat política i fa una crida a la serenitat i a la calma
Instituts, algunes escoles, el CAP Anton Borja, l’Oficina de Treball o el Casal de la Gent Gran, punts de votació de l’1-O a Rubí
L’AUP, ICV i Podem condemnen “l’atac a l’autogovern de Catalunya”
Uns 500 rubinencs es manifesten en suport a les institucions catalanes i el referèndum
“El referèndum és la victòria de les classes populars contra els que sempre han manat”