ERC reitera la necessitat de regular les activitats privades al parc de Ca n’Oriol
La formació insta al govern local a posar en marxa ja el projecte de transformació real d’aquest gran espai verd
Política | 18 de maig de 2017

CRISTINA CARRASCO
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha tornat a plantejar la necessitat de regular els usos privats del parc de Ca n’Oriol, activitats com festes d’aniversari o celebracions. Segons explica Xavier Corbera, portaveu d’ERC, amb l’arribada del bon temps aquest tipus d’activitats són cada cop més freqüents en aquest espai verd i les conseqüències d’aquestes –música alta, soroll, brutícia i restes no recollides, dificultats de convivència...– provoquen les queixes del veïnat i de la resta d’usuaris del parc.

Corbera recorda que fa uns mesos ja van presentar una moció proposant precisament regularitzar usos privats. Esquerra proposava que els usuaris hagin de demanar permisos gratuïts a l’Ajuntament per poder realitzar aquest tipus d’activitats amb l’objectiu que la gent es fes responsable del parc i de com el deixaven posteriorment. La proposta va ser desestimada pel govern, qui va argumentar que els mecanismes de control i vigilància ja estaven funcionant.

Després d’aquests mesos, i coincidint amb l’arribada de la primavera, ERC assegura que continuen rebent queixes veïnals perquè la problemàtica es manté. “Cal prendre mesures per conservar aquest espai i per garantir la bona convivència de la gent”, apunta Corbera, qui considera que “aquest tema no pot caure en l’oblit”.

Mesures que la formació republicana creu que són imprescindibles, com a mínim, fins que no s’iniciï el gran projecte de transformació del parc, una actuació que Esquerra ha instat al govern a posar en marxa i a fer realitat com més aviat millor. El portaveu dels republicans recorda que es va obrir un procés de participació sobre aquest projecte, “del qual només hem rebut informació unidireccional per part de l’Ajuntament”, i que el Pla d’inversions on es contemplava aquesta actuació ja està aprovat. “Cal una transformació real del parc de Ca n’Oriol” apunta Corbera, que també assenyala que “és un espai importantíssim no només per Ca n’Oriol sinó per tota la ciutat”.
Xavier Corbera i Ariadna Martín, d’ERC. / Iban Coca
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El rubinenc Francesc Sutrias, director general de Patrimoni de la Generalitat, detingut en la macro operació de la Guàrdia Civil contra el referèndum
El govern municipal decideix aturar l’activitat política i fa una crida a la serenitat i a la calma
Instituts, algunes escoles, el CAP Anton Borja, l’Oficina de Treball o el Casal de la Gent Gran, punts de votació de l’1-O a Rubí
L’AUP, ICV i Podem condemnen “l’atac a l’autogovern de Catalunya”
Uns 500 rubinencs es manifesten en suport a les institucions catalanes i el referèndum
“El referèndum és la victòria de les classes populars contra els que sempre han manat”