Cartes de la ciutadania
Perill a l’Escardívol
Per circumstàncies casuals, vaig adonar-me, fa uns 4 anys, que la xemeneia de la zona de l’Escardívol, tocant a Ràdio Rubí, patia un estrany desplaçament, que fins aleshores no m’hi havia fixat i que l’observació periòdica m’ho va confirmar.

Això va ser el maig del 2013 i seguidament ho vaig exposar a l’Ajuntament de Rubí (TO-13-165-XR del 3 de maig de 2013) per tal que constatessin si podia haver-hi alguna eventualitat. Entre les trobades amb el servei tècnic, deien que ja ho tenien en compte i que ho estaven avaluant. I així va anar passant el temps. Mentrestant, vaig procurar obtenir fotos de la xemeneia de quan era recta i de com està ara, on s’aprecia una inclinació preocupant. En el temps actual, li presento el tema a la Síndica actual, la qual va entendre la meva preocupació davant les imatges fotogràfiques. Va actuar amb la diligència que la caracteritza i em proposava que es faria un estudi amb una empresa tècnica aliena a l’administració, fent-li jo l’observació que si els nostres tècnics ja tenen feina començada sobre aquest tema, com m’havia mostrat el senyor Milà, no seria massa ètic buscar solucions foranes. Però això no és el quid de la qüestió.

La meva teoria és que la inclinació de la xemeneia és degut a dues possibles causes. Primer, que l’assentament i el pes concentrat en tan reduït espai està sobre del que va ser la llera de la riera (segons expressats amb estudis fets) i que cada any és castigat, aquest espai, amb el terrabastall que produeixen les explosions dels piromusicals de la Festa Major.

Vist això, el dictamen tècnic que us aporto i el més significatiu, es basa amb el següent: “Que el desplaçament en el cap de la xemeneia és de 19,50 cm.” i la conclusió final de l’estudi tècnic és textualment el següent: “Vist l’informe redactat des dels serveis tècnics de data 5 de maig del 2017, he estimat la queixa i he recomanat a l’Ajuntament que s’executi de FORMA URGENT el projecte de consolidació de l’estructura de la xemeneia, a la vegada que es valori explícitament per part dels tècnics responsables d’executar el projecte i els responsables de Protecció Civil el risc que podria suposar la realització del Piromusical durant la Festa Major d’enguany, donat que la seva realització es fa a l’esplanada de l’Escardívol”. La senyora Síndica, a pregunta meva, em confirma que l’alcaldessa és conscient de la situació. La meva opinió és que sigui tancat el recinte. Protecció a totes les dependències on hi ha estudiants, principalment a l’escola bressol. I el més ràpid, penso jo, seria enderrocar la meitat de la xemeneia, per no dir tota, ja que no té cap atractiu ni història que motivi la conservació.

L’important és que quan apareguin aquestes ratlles, ja s’hagi començat a actuar. La gran quantitat de persones que intervenen no poden ser posades en perill. He de pensar que la senyora alcaldessa ja haurà pres les mesures per tal que, quan aparegui aquestes ratlles en aquest diari, puguin estar tranquil·les. Un endarreriment seria preocupant.

Dues imatges, d’abans i d’ara, marquen la diferència que molt bé han qualificat els tècnics.
Albert Roma
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Instal·len reductors de velocitat a La Llana per dissuadir les curses il·legals
Una marxa groga de vehicles reivindica la llibertat dels representants del moviment independentista
Entren a la seu del PDeCAT i roben un ordinador portàtil
Roses i llibres per tothom en una gran Diada de Sant Jordi
Revés judicial contra els gestors de l’abocador de Can Balasc
L’Agrupación de Personas Mayores de la Zona Norte enceta una nova etapa