CSQP denuncia la manca de voluntat política del govern català per retirar les línies d’alta tensió
Política | 24 de juliol de 2017

CRISTINA CARRASCO
La diputada de Catalunya Sí que es Pot (CSQP) Marta Ribas i el portaveu d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) a Rubí, Ramon Capolat, han denunciat aquest dilluns “la manca de voluntat política” del govern de la Generalitat, en mans de la coalició Junts pel Sí (JxSí), de soterrar o desviar les línies d’alta tensió a Rubí i a altres poblacions catalanes, donant compliment al conveni signat l’any 2006 entre l’Institut Català de l’Energia i els ajuntaments implicats.

En aquest sentit, Ribas ha referit que dijous passat, en el marc de la Comissió d’Empresa del Parlament català, JxSí tenia previst presentar una resolució per revocar el conveni vigent. Segons l’ecosocialista, la intenció del govern català era proposar un nou conveni amb vigència a 10 anys més i on no es recull res sobre qui ha d’assumir els costos del desviament o soterrament de les línies.

La diputada rubinenca ha explicat que la resolució no es va arribar a debatre perquè JxSí va optar per retirar-la per la manca de suports, però alerta que tornarà a passar per la comissió del mes de setembre. “És un nou intent de tirar la pilota endavant a 10 anys vista”, critica Ribas, qui ha exigit al govern català que no intenti esquivar les seves responsabilitats, que es retirin les línies i que es faci el més aviat possible.

Ribas també reclama a tots els grups representants al Ple municipal, i especialment al Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), que conformen al Parlament la coalició de Junts pel Sí, a què reclamin amb fermesa als seus respectius grups parlamentaris el compliment d’allò que s’ha aprovat per unanimitat al Ple de Rubí: el soterrament o el desviament de les línies d’alta tensió.

Per la seva banda, Ramon Capolat ha recordat que l’Ajuntament ha acomplert la seva part, pressupostant des de fa 11 anys en cada exercici la part que li pertocava per fer l’actuació segons el conveni. El portaveu d’ICV també ha assenyalat que un conveni entre administracions no es por rescindir de forma unilateral i especialment si l’objecte del mateix encara perdura, com és el cas de les línies d’alta tensió al nucli urbà. Finalment, Capolat ha demanat a l’executiu local que sigui més “proactiu” en aquest tema, que es convoqui la Comissió Municipal d’Energia de forma immediata i que “es portin els deures fets”.
Ramon Capolat, regidor d'ICV a Rubí, i Marta Ribas, coordinadora d'ICV Catalunya. / C.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Alumnes del Regina Carmeli organitzen una campanya de donació de sang
Els Mossos d’Esquadra busquen un menor de 13 anys desaparegut a Rubí
El govern ja té a punt la licitació per instal·lar un supermercat al Mercat
Bea Ortiz guanya la Copa de la Reina i és escollida millor jugadora
Els pisos de Can Sant Joan per a lloguer assequible es licitaran a principis del 2019
Els Mossos compren 84 litres de llet per a ASAV amb un bitllet de 50 euros sense propietari