L’AUP crida a la ciutadania a “prendre la iniciativa” l’1-O
Política | 25 de juliol de 2017

MARTA CABRERA
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) considera que Catalunya està vivint un “moment històric a través d’un moviment popular” i com a formació política mostren el seu suport a “la lliure participació” en el referèndum de l’1 d’octubre i aposten pel Sí per “trencar amb el règim totalitari franquista a través dels valors republicans, el respecte al medi ambient, per la cultura i la llengua i per construir una nova realitat més justa socialment”, segons han expressat a través d’un manifest.

El portaveu de l’AUP, Jordi Muntan, ha insistit en el fet que el paper de la formació no és només defensar el Sí al referèndum, sinó també fer una crida a la participació: “La gent ha de prendre la iniciativa, tenen llibertat per fer el que vulguin, més enllà de consignes i de si és o no és legal”.

El regidor ha expressat que no tenen por a “possibles denúncies o amenaces” que es puguin produir durant les pròximes setmanes i ha criticat el govern local, que encara no s’ha pronunciat sobre l’1-O: “Tots els ciutadans tenen dret a saber quina és la posició del seu ajuntament respecte al referèndum”. Està previst que al Ple de setembre, pocs dies abans del referèndum d’independència, es presenti una moció en aquest sentit.
L’AUP està formada per quatre forces polítiques: Alternativa Ciutadana de Rubí, la Candidatura d’Unitat Popular, Esquerra Unida i Alternativa i Pirates de Catalunya. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La CUP denuncia a la Junta Electoral l'acte de la Constitució organitzat per l'Ajuntament
Els veïns de Sant Muç es queixen al Ple pel cobrament de la vuitena quota del cost de la urbanització
Ana M. Martínez pren possessió com a nova diputada provincial
El socialista Miquel Iceta insisteix en la necessitat d’una reforma constitucional
El PP expulsarà els regidors Jonatan Cobo i Noelia Borque per actuar al marge del partit
Unes 300 persones es manifesten per demanar la llibertat dels presos