L’AUP crida a la ciutadania a “prendre la iniciativa” l’1-O
Política | 25 de juliol de 2017

MARTA CABRERA
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) considera que Catalunya està vivint un “moment històric a través d’un moviment popular” i com a formació política mostren el seu suport a “la lliure participació” en el referèndum de l’1 d’octubre i aposten pel Sí per “trencar amb el règim totalitari franquista a través dels valors republicans, el respecte al medi ambient, per la cultura i la llengua i per construir una nova realitat més justa socialment”, segons han expressat a través d’un manifest.

El portaveu de l’AUP, Jordi Muntan, ha insistit en el fet que el paper de la formació no és només defensar el Sí al referèndum, sinó també fer una crida a la participació: “La gent ha de prendre la iniciativa, tenen llibertat per fer el que vulguin, més enllà de consignes i de si és o no és legal”.

El regidor ha expressat que no tenen por a “possibles denúncies o amenaces” que es puguin produir durant les pròximes setmanes i ha criticat el govern local, que encara no s’ha pronunciat sobre l’1-O: “Tots els ciutadans tenen dret a saber quina és la posició del seu ajuntament respecte al referèndum”. Està previst que al Ple de setembre, pocs dies abans del referèndum d’independència, es presenti una moció en aquest sentit.
L’AUP està formada per quatre forces polítiques: Alternativa Ciutadana de Rubí, la Candidatura d’Unitat Popular, Esquerra Unida i Alternativa i Pirates de Catalunya. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Divisió a EUiA per la candidatura a les eleccions municipals
Rubí dona la benvinguda als infants saharauis amb una festa a la plaça Pearson
Més de 300 persones participen en la Marató de donació de sang de Rubí
El futur de l’Escola el Bosc es planificarà el curs vinent, segons Ensenyament
Els rubinencs reciclen més de 62 tones de roba usada durant el 2018
Els Gegants de Rubí participen a la Trobada gegantera de Ribes de Freser