L’AUP crida a la ciutadania a “prendre la iniciativa” l’1-O
Política | 25 de juliol de 2017

MARTA CABRERA
L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) considera que Catalunya està vivint un “moment històric a través d’un moviment popular” i com a formació política mostren el seu suport a “la lliure participació” en el referèndum de l’1 d’octubre i aposten pel Sí per “trencar amb el règim totalitari franquista a través dels valors republicans, el respecte al medi ambient, per la cultura i la llengua i per construir una nova realitat més justa socialment”, segons han expressat a través d’un manifest.

El portaveu de l’AUP, Jordi Muntan, ha insistit en el fet que el paper de la formació no és només defensar el Sí al referèndum, sinó també fer una crida a la participació: “La gent ha de prendre la iniciativa, tenen llibertat per fer el que vulguin, més enllà de consignes i de si és o no és legal”.

El regidor ha expressat que no tenen por a “possibles denúncies o amenaces” que es puguin produir durant les pròximes setmanes i ha criticat el govern local, que encara no s’ha pronunciat sobre l’1-O: “Tots els ciutadans tenen dret a saber quina és la posició del seu ajuntament respecte al referèndum”. Està previst que al Ple de setembre, pocs dies abans del referèndum d’independència, es presenti una moció en aquest sentit.
L’AUP està formada per quatre forces polítiques: Alternativa Ciutadana de Rubí, la Candidatura d’Unitat Popular, Esquerra Unida i Alternativa i Pirates de Catalunya. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Un nen de 3 anys i un home de Rubí, entre les víctimes del l'atemptat terrorista
L’Ajuntament destina 360.000 euros a renovar l’edifici Rubí Forma
Veïns del centre de la ciutat es mobilitzen contra l’illa de vianants
Un crèdit de 8 milions per començar la rehabilitació del Casino i la millora el parc de Ca n’Oriol
L’escola 25 de Setembre inicia els preparatius del 50è aniversari del centre
Rubí mostra el seu afecte a les famílies de les víctimes de l'atemptat de Barcelona