Acord al Ple per instal·lar una trentena de semàfors adaptats per a persones invidents
Societat | 25 de juliol de 2017

REDACCIÓ
El Ple de juliol va aprovar quatre mocions per Junta de Portaveus, entre elles un text que demana millorar l’accessibilitat a la ciutat per a les persones amb discapacitat visual o mobilitat reduïda.

La moció proposa la instal·lació de 30 semàfors adaptats per a persones invidents. La Taula de Diversitat Funcional haurà de decidir a quins punts de Rubí es col·loquen les estructures. A més, el text també reclama que es planifiqui, s’arrangin, es reparin i es mantinguin les voreres i els passos de vianants amb paviment especial per a persones amb discapacitat visual i mobilitat reduïda. D’altra banda, es proposa que s’adeqüi el transport públic i l’accés a edificis públics per al col·lectiu.

Una altra de les mocions aprovades va ser la iniciativa ‘Bus a peu’ a les escoles del centre de Rubí, afectades per l’ampliació de l’illa de vianants: la Schola, el Pau Casals, el Regina Carmeli i l’Escola Montserrat. La proposta contempla que hi hagi unes parades on els pares puguin deixar els seus fills i acompanyats d’un monitor o voluntari els infants puguin anar caminant fins a l’escola i així evitar el col·lapse que es produeix a l’entrada i la sortida de les escoles.

Agilitzar la concessió de llicències urbanístiques va ser un altre dels acords de la Junta de Portaveus. La moció aprovada contempla redactar una nova ordenança per millorar l’eficiència, fer un estudi per determinar les carències de personal o materials i accelerar la implantació de la tramitació telemàtica per a les llicències d’obertura urbanístiques.

La darrera moció aprovada va ser un text impulsat pel Consell d’Alcaldes del Vallès Occidental per lluitar contra la pobresa. Amb aquest acord, l’Ajuntament es compromet a estudiar l’establiment d’un salari mínim de 15.000 anuals entre els seus treballadors.
S'instal·laran semàfors amb senyals acústics. / Iban Coca
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Localitzat sa i estalvi l'home que va desaparèixer a Rubí dimarts al matí
Unes 250 persones gaudeixen del dinar del col·laborador de Sant Antoni Abat
La Residència Amanecer celebra el 15è aniversari
Les cendres de Pep Rovira es traslladen al cementiri de Rubí
Bea Ortiz guanya la Copa de la Reina i és escollida millor jugadora
Fotodenúncia