L’Ajuntament incorporarà quatre professors a edRa per començar el curs amb normalitat
Cultura | 26 de juliol de 2017

REDACCIÓ
L’Ajuntament ha assegurat que l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa) podrà començar el curs amb normalitat, ja que es contractaran quatre professors per substituir una baixa, dues excedències i una mitja jornada perduda quan l’escola va passar de les 37 hores a les 35 hores setmanals. Així ho van manifestar l’alcaldessa, Ana M. Martínez, la regidora de Serveis a les persones, Marta García, i el regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, en una trobada amb representants del Consell Escolar d’edRa.

La reunió es va produir davant els dubtes expressats pel centre d’ensenyament de poder iniciar el pròxim curs amb normalitat davant les mancances de personal, tant docent com administratiu, amb què s’estan afrontant des de fa mesos i que perjudica, segons apuntaven des d’edRa, la prestació del servei amb una qualitat mínima.

En la trobada, el consistori es va comprometre a incorporar 4 professors com a autònoms de manera provisional. A més, ja ha posat en marxa una borsa de treball que estarà operativa abans d’acabar l’any i que permetrà regularitzar aquests quatre llocs de feina.

Sobre el personal administratiu, l’Ajuntament està estudiant diverses opcions i s’ha compromès a traslladar al centre la millor solució com a molt tard el 31 de juliol.

Inici de curs amb normalitat i amb novetats
Amb aquestes mesures, l’Ajuntament considera que edRa podrà començar el curs amb normalitat. Un inici que arribarà amb novetats, ja que el centre rubinenc posarà en marxa el setembre un nou cicle formatiu de grau superior pioner a Catalunya d’Espais Interactius.

Es tracta d’un cicle dissenyat des de la mateixa escola municipal amb l’objectiu de formar professionals capaços d’incorporar el disseny digital i la tecnologia interactiva a l’espai físic, responent així a una demanda creixent d’aquest tipus de projectes híbrids.
L'Escola d'Art i Disseny de Rubí és municipal i està gestionada directament pel consistori. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Fira de Sant Galderic arrriba als carrers de la ciutat amb més activitats culturals
VR estrena la nova seu amb la vista posada a les municipals del 2019
Els Castellers de Rubí celebren diumenge la seva XXI Diada
L’Ajuntament de Rubí demana l’alliberament immediat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
Equipaments en desús a Rubí, fins quan?
El regidor Sergi García deixa el grup municipal de CDC un any després d’entrar al govern del PSC