L’Ajuntament incorporarà quatre professors a edRa per començar el curs amb normalitat
Cultura | 26 de juliol de 2017

REDACCIÓ
L’Ajuntament ha assegurat que l’Escola d’Art i Disseny de Rubí (edRa) podrà començar el curs amb normalitat, ja que es contractaran quatre professors per substituir una baixa, dues excedències i una mitja jornada perduda quan l’escola va passar de les 37 hores a les 35 hores setmanals. Així ho van manifestar l’alcaldessa, Ana M. Martínez, la regidora de Serveis a les persones, Marta García, i el regidor de Serveis Centrals, Moisés Rodríguez, en una trobada amb representants del Consell Escolar d’edRa.

La reunió es va produir davant els dubtes expressats pel centre d’ensenyament de poder iniciar el pròxim curs amb normalitat davant les mancances de personal, tant docent com administratiu, amb què s’estan afrontant des de fa mesos i que perjudica, segons apuntaven des d’edRa, la prestació del servei amb una qualitat mínima.

En la trobada, el consistori es va comprometre a incorporar 4 professors com a autònoms de manera provisional. A més, ja ha posat en marxa una borsa de treball que estarà operativa abans d’acabar l’any i que permetrà regularitzar aquests quatre llocs de feina.

Sobre el personal administratiu, l’Ajuntament està estudiant diverses opcions i s’ha compromès a traslladar al centre la millor solució com a molt tard el 31 de juliol.

Inici de curs amb normalitat i amb novetats
Amb aquestes mesures, l’Ajuntament considera que edRa podrà començar el curs amb normalitat. Un inici que arribarà amb novetats, ja que el centre rubinenc posarà en marxa el setembre un nou cicle formatiu de grau superior pioner a Catalunya d’Espais Interactius.

Es tracta d’un cicle dissenyat des de la mateixa escola municipal amb l’objectiu de formar professionals capaços d’incorporar el disseny digital i la tecnologia interactiva a l’espai físic, responent així a una demanda creixent d’aquest tipus de projectes híbrids.
L'Escola d'Art i Disseny de Rubí és municipal i està gestionada directament pel consistori. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Divisió a EUiA per la candidatura a les eleccions municipals
Rubí dona la benvinguda als infants saharauis amb una festa a la plaça Pearson
Més de 300 persones participen en la Marató de donació de sang de Rubí
El futur de l’Escola el Bosc es planificarà el curs vinent, segons Ensenyament
Els rubinencs reciclen més de 62 tones de roba usada durant el 2018
Els Gegants de Rubí participen a la Trobada gegantera de Ribes de Freser