Gabriela Serra defensa a Rubí el Sí a la independència
Política | 26 de juliol de 2017

REDACCIÓ
La diputada de la CUP Gabriela Serra, durant l’acte a Rubí. / Cedida
La plaça Montserrat Roig va ser l’escenari triat per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Rubí per fer el primer acte destacat a favor del Sí al referèndum de la independència previst per l’1 d’octubre. La diputada de la CUP Gabriela Serra i l’exregidor d’Esquerra Unida i Alternativa Iván Hernáez van ser els dos protagonistes de l’acte.

La representant de la CUP al Parlament va ser molt crítica amb l’estat espanyol i amb l’actual Constitució del 1978 i va afirmar que l’1-O el referèndum se celebrarà: “El referèndum es farà perquè estem cansats de resistir”.

Per Serra, el Sí a la independència és una oportunitat per construir un “país diferent: sense desnonaments, un país que no contamini l’atmosfera, que garanteixi drets com la salut, l’educació i l’habitatge, que escurci la distància entre rics i pobres”.

“Els comuns hi serem”
Per la seva banda, Iván Hernáez va afirmar que “el dret d’autodeterminació no es pot discutir, és un principi bàsic de qualsevol defensor del marxisme”. Per l’exregidor d’EUiA a l’Ajuntament, els drets socials i els nacionals estan a la mateixa alçada i considera que l’1 d’octubre els catalans tenen l’oportunitat de “construir una República Catalana socialment justa que respecti els drets de la classe treballadora”.

Pel que fa a l’actual indefinició del sector de Catalunya en Comú, Hernáez es va mostrar convençuts que la força política donarà suport al referèndum: “Tots tenim contradiccions en el moment actual, però estic absolutament convençut que els comuns hi serem”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La CUP denuncia a la Junta Electoral l'acte de la Constitució organitzat per l'Ajuntament
Els veïns de Sant Muç es queixen al Ple pel cobrament de la vuitena quota del cost de la urbanització
Ana M. Martínez pren possessió com a nova diputada provincial
El socialista Miquel Iceta insisteix en la necessitat d’una reforma constitucional
El PP expulsarà els regidors Jonatan Cobo i Noelia Borque per actuar al marge del partit
Unes 300 persones es manifesten per demanar la llibertat dels presos