Gabriela Serra defensa a Rubí el Sí a la independència
Política | 26 de juliol de 2017

REDACCIÓ
La diputada de la CUP Gabriela Serra, durant l’acte a Rubí. / Cedida
La plaça Montserrat Roig va ser l’escenari triat per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Rubí per fer el primer acte destacat a favor del Sí al referèndum de la independència previst per l’1 d’octubre. La diputada de la CUP Gabriela Serra i l’exregidor d’Esquerra Unida i Alternativa Iván Hernáez van ser els dos protagonistes de l’acte.

La representant de la CUP al Parlament va ser molt crítica amb l’estat espanyol i amb l’actual Constitució del 1978 i va afirmar que l’1-O el referèndum se celebrarà: “El referèndum es farà perquè estem cansats de resistir”.

Per Serra, el Sí a la independència és una oportunitat per construir un “país diferent: sense desnonaments, un país que no contamini l’atmosfera, que garanteixi drets com la salut, l’educació i l’habitatge, que escurci la distància entre rics i pobres”.

“Els comuns hi serem”
Per la seva banda, Iván Hernáez va afirmar que “el dret d’autodeterminació no es pot discutir, és un principi bàsic de qualsevol defensor del marxisme”. Per l’exregidor d’EUiA a l’Ajuntament, els drets socials i els nacionals estan a la mateixa alçada i considera que l’1 d’octubre els catalans tenen l’oportunitat de “construir una República Catalana socialment justa que respecti els drets de la classe treballadora”.

Pel que fa a l’actual indefinició del sector de Catalunya en Comú, Hernáez es va mostrar convençuts que la força política donarà suport al referèndum: “Tots tenim contradiccions en el moment actual, però estic absolutament convençut que els comuns hi serem”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Divisió a EUiA per la candidatura a les eleccions municipals
Rubí dona la benvinguda als infants saharauis amb una festa a la plaça Pearson
Més de 300 persones participen en la Marató de donació de sang de Rubí
El futur de l’Escola el Bosc es planificarà el curs vinent, segons Ensenyament
Els rubinencs reciclen més de 62 tones de roba usada durant el 2018
Els Gegants de Rubí participen a la Trobada gegantera de Ribes de Freser