Veïns del centre de la ciutat es mobilitzen contra l’illa de vianants
Societat | 27 de juliol de 2017

MARTA CABRERA
El carrer Maximí Fornés és d’ús prioritari per a vianants. / M.C.
Veïns del centre de la ciutat s’estan organitzant contra l’actual model d’illa de vianants i demanen la col·laboració de la resta de la ciutadania, que consideren també surt perjudicada amb l’ampliació de l’illa de vianants.

Des de principis de juliol no es pot circular pel carrer Maximí Fornés ni per alguns carrers de l’entorn del Mercat. A més, alguns carrers han patit canvis en el sentit de la circulació, un fet que ha provocat molèsties als veïns.

“Ens sembla bé tenir una illa de vianants en condicions, però no volem viure aïllats, cal replantejar el model d’illa”, explica Núria Climent, de l’Associació de Veïns del Centre.

La representant veïnal considera que per impulsar una illa de vianants cal habilitar aparcaments propers i accessibles. En aquest sentit, recorda que les dues opcions que ha posat l’Ajuntament sobre la taula són l’aparcament de la Plana de Can Bertran, un terreny que s’està adequant, i el carrer Mallorca, que “està massa lluny”.

“No entenem com és possible causar tantes molèsties amb el trànsit per als qui vivim i per als qui volen accedir”, apunta Climent, que explica que ara mateix hi ha molts problemes de mobilitat per als veïns que viuen al centre.

Fa 15 dies que l’Associació de Veïns lidera la recollida de signatures i l’objectiu és aconseguir-ne més de 7.000. “Sabem que l’època és complicada”, reconeix Climent, però avisa que “quan comencin les escoles això serà un col·lapse”.

La representant veïnal reconeix que l’orografia de Rubí “és complicada, però rumiem-ho bé, pensem en el comerç, en les persones amb poca mobilitat i en el transport públic”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La CUP denuncia a la Junta Electoral l'acte de la Constitució organitzat per l'Ajuntament
Els veïns de Sant Muç es queixen al Ple pel cobrament de la vuitena quota del cost de la urbanització
Ana M. Martínez pren possessió com a nova diputada provincial
El socialista Miquel Iceta insisteix en la necessitat d’una reforma constitucional
El PP expulsarà els regidors Jonatan Cobo i Noelia Borque per actuar al marge del partit
Unes 300 persones es manifesten per demanar la llibertat dels presos