Final de curs
A poc a poc han anat passant els dies i ja estem a les portes de l’agost, un mes que la majoria de gent aprofita per agafar vacances i relaxar-se de les tensions acumulades durant l’any.

En el cas de Rubí, l’agost potser hauria de ser més llarg, perquè les tensions acumulades durant tot aquest curs polític han estat moltes i d’elevada intensitat. L’entrada al govern de Sergi García al novembre va suposar un terratrèmol polític difícil d’imaginar, amb l’oposició acusant el PSC de practicar el ‘transfuguisme’ per desactivar una moció de censura que pretenia fer fora Ana M. Martínez de l’alcaldia. Uns dies després, el municipi era de nou protagonista en ser l’única ciutat catalana que ‘celebrava’ la Constitució.

Les relacions del govern amb C’s i el PP es van fer més estretes al mateix temps que s’allunyaven antics socis com ERC i CDC i la resta de partits: l’AUP, ICV i VR. L’estabilitat de la ‘nova majoria’ va permetre aprovar els pressupostos, tot i que amb 5 mesos de retard, però no va durar massa, perquè al maig dos dels quatre regidors de C’s van abandonar el partit per ser regidors no adscrits.

Una de les conseqüències de tot el terrabastall polític ha estat el ‘refallit’ POUM, que s’havia de presentar al febrer, però que per falta de suports encara no s’ha pogut aprovar i ha quedat a l’aire. La delicada situació ha obligat a l’equip de govern a replantejar-se la seva estratègia i de cara al 2018 té previst fer trobades multilaterals amb tots els partits per aprovar els nous comptes. Esperem que en resultin uns pressupostos realistes, ambiciosos i que serveixin per millorar la ciutat, incidint entre altres coses en la neteja viària, una de les grans queixes veïnals dels darrers anys.No ha estat l’única, els rubinencs s’han mobilitzat durant aquest any per reivindicar el trasllat de les línies elèctriques d’alta tensió, han sortit al carrer per protestar contra la transfòbia i, més recentment, recullen signatures contra l’illa de vianants.

Els ciutadans de Rubí també han sortit al carrer per celebrar en massa la Festa Major, la Cavalcada de Reis i altres festes, demostrant que la ciutat és un municipi actiu i participatiu. Falta per saber quina serà la mobilització del referèndum previst per l’1 d’octubre, si és que finalment se celebra, i quina serà la posició del govern local, que fins ara ha guardat silenci.

Amb aquest balanç, ens acomiadem per desitjar-los bones vacances, tornarem en l’edició en paper l’1 de setembre, mentrestant podeu seguir tota l’actualitat a través de www.diariderubi.com i les xarxes socials. Gaudiu de les vacances!
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Localitzat sa i estalvi l'home que va desaparèixer a Rubí dimarts al matí
Unes 250 persones gaudeixen del dinar del col·laborador de Sant Antoni Abat
La Residència Amanecer celebra el 15è aniversari
Les cendres de Pep Rovira es traslladen al cementiri de Rubí
Bea Ortiz guanya la Copa de la Reina i és escollida millor jugadora
Fotodenúncia