Veïns de Can Fatjó i Sant Jordi Parc anuncien mobilitzacions al setembre contra les línies d’alta tensió
Societat | 31 de juliol de 2017

REDACCIÓ
Els veïns es van reunir dijous a la tarda en assemblea. / Cedida
L’Associació de Veïns de Can Fatjó i la de Sant Jordi Parc van organitzar dijous al vespre una assemblea per començar a treballar amb la intenció d’impulsar accions ciutadanes per reclamar el soterrament o el trasllat de les línies d’alta tensió que passen pel nucli urbà de Rubí.

Prop d’un centenar de persones van participar en l’assemblea, que va tenir lloc al Centre Cívic de Can Fatjó, que també va comptar amb la participació de representants d’Esquerra Republicana de Catalunya, l’Alternativa d’Unitat Popular, Ciutadans i Veïns per Rubí.

En primer lloc, l’assemblea va acordar exhibir pancartes contra les línies d’alta tensió en els barris afectats per aquestes infraestructures, així com a la resta de la ciutat. També es van comprometre a organitzar una manifestació al setembre i es va proposar l’11 de setembre com a data de mobilització, tot i que no és definitiu, ja que les entitats veïnals volen comptar amb la participació de les escoles, que encara no estaran en marxa.

Durant l’assemblea, els representants veïnals van llegir un manifest, en el qual reivindiquen que es compleixi el conveni signat el 2006 entre la Generalitat, l’Ajuntament i Red Eléctrica Española per la retirada o soterrament de les línies d’alta tensió de l’avinguda de Can Fatjó. També lamenten que Rubí sigui la ciutat catalana per la qual creuen més línies d’alta tensió.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Detinguts tres veïns de Rubí com a membres d'un grup criminal dedicat a robatoris en habitatges
El rubinenc Jordi Campoy aixeca la Copa d'Espanya de futbol sala amb el Jaén
Col·loqui sobre la Transició a Rubí amb convidats de renom
Espais de jocs diversos, una zona d’aigües i un bar, actuacions del projecte de millora del Parc de Ca n’Oriol
Marta García guanya les entrades pel Barça-Madrid de Comerç Rubí
La comissió de Festa Major insisteix en descentralitzar les activitats programades