Els gegants de Rubí participen en la trobada de Capçanes, al Priorat
Cultura | 1 d'agost de 2017

REDACCIÓ
Membres de la Colla de Geganters a Capçanes. / Joan-Miquel Merino
Els gegants de Rubí, el Roc i la Paula, acompanyats pels gegantons Galderic i Laia, i amb l'acompanyament del capgròs 'Avi Piwo' van participar dissabte passat en la Trobada gegantera de Capçanes, localitat del Priorat, en el marc de la Festa Major en honor a Sant Abdó i Sant Senén. L'expedició rubinenca retornava així la visita que la colla de Capçanes va fer a Rubí durant la Trobada gegantera de Festa Major.

A més de la colla rubinenca, a la trobada també hi van participar la Mulassa i la Mulasseta de Falset, la Tortuga de Marçà, els Geganters d'Els Guiamets i la colla local, acompanyats per la xaranga La Murga de La Fatarella. Cap a les 18 hores va tenir lloc la plantada de gegants al Carrasclet, des d'on va començar mitja hora després la passejada de gegants que va recórrer els principals carrers del municipi. De nou al Carrasclet, a partir de les 20 hores, va tenir lloc l'acte central de la festa, amb les presentacions de les colles, els diferents balls de gegants, el ball final de comiat i el repartiment de recordatoris a les colles participants.

Festa de Sant Roc
Amb aquesta sortida, els Geganters de Rubí marxen de vacances d'estiu. Tornaran per participar en la Festa Major petita de Sant Roc el cap de setmana del 2 i 3 de setembre. Posteriorment assistiran en les trobades del barri de Gràcia de Sabadell diumenge 10 de setembre i de Montornès del Vallès diumenge 17 de setembre.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La CUP denuncia a la Junta Electoral l'acte de la Constitució organitzat per l'Ajuntament
Els veïns de Sant Muç es queixen al Ple pel cobrament de la vuitena quota del cost de la urbanització
Ana M. Martínez pren possessió com a nova diputada provincial
El socialista Miquel Iceta insisteix en la necessitat d’una reforma constitucional
El PP expulsarà els regidors Jonatan Cobo i Noelia Borque per actuar al marge del partit
Unes 300 persones es manifesten per demanar la llibertat dels presos