Mor el mestre Josep Rusiñol, reconegut per la seva dilatada trajectòria musical
Cultura | 7 d'agost de 2017

REDACCIÓ
Josep Rusiñol, al centre, acompanyat de familiars i de l'alcaldessa durant el seu centenari. / Arxiu Localpres
El rubinenc Josep Rusiñol i Turu ha mort aquest diumenge als 101 anys. El mestre Rusiñol era reconegut per la seva dilatada trajectòria musical, ja que va dirigir durant molts anys la Coral Francesc Moragas i Barret i l'Agrupació Coral Unió Rubinenca. També va ser director musical de l'Esbart Dansaire de Rubí durant 45 anys. Aquesta vocació musical la va compaginar amb l’exercici del magisteri.

Familiars i amics donaran l'últim adéu a Josep Rusiñol aquest dilluns a les 17 hores en el funeral que se celebrarà a l'església de Sant Pere. Des que es va conèixer la seva mort, nombroses persones i entitats han expressat el seu sentiment per la pèrdua del mestre. Així, l'alcaldessa, Ana M. Martínez, ha manifestat que la mort de Rusiñol és una gran pèrdua per la ciutat, mentre que des de l'Esbart Dansaire han destacat el seu tarannà conciliador i la seva predisposició a col·laborar amb les entitats rubinenques.

Rusiñol va rebre l'octubre del 2015 la visita de l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, amb motiu del seu centenari. Durant la visita, el mestre va demostrar que encara conservava les seves habilitats artístiques tocant el piano per a l'alcaldessa i els familiars presents.

Aquell mateix any, Rusiñol va ser un dels set rubinencs que van gaudir d'un reconeixement públic com a supervivents de la Guerra Civil i membres de la Lleva del biberó, en una iniciativa impulsada per l'escriptora Gracia Pérez.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Un nen de 3 anys i un home de Rubí, entre les víctimes del l'atemptat terrorista
L’Ajuntament destina 360.000 euros a renovar l’edifici Rubí Forma
Veïns del centre de la ciutat es mobilitzen contra l’illa de vianants
Un crèdit de 8 milions per començar la rehabilitació del Casino i la millora el parc de Ca n’Oriol
L’escola 25 de Setembre inicia els preparatius del 50è aniversari del centre
Rubí mostra el seu afecte a les famílies de les víctimes de l'atemptat de Barcelona