Mor el mestre Josep Rusiñol, reconegut per la seva dilatada trajectòria musical
Cultura | 7 d'agost de 2017

REDACCIÓ
Josep Rusiñol, al centre, acompanyat de familiars i de l'alcaldessa durant el seu centenari. / Arxiu Localpres
El rubinenc Josep Rusiñol i Turu ha mort aquest diumenge als 101 anys. El mestre Rusiñol era reconegut per la seva dilatada trajectòria musical, ja que va dirigir durant molts anys la Coral Francesc Moragas i Barret i l'Agrupació Coral Unió Rubinenca. També va ser director musical de l'Esbart Dansaire de Rubí durant 45 anys. Aquesta vocació musical la va compaginar amb l’exercici del magisteri.

Familiars i amics donaran l'últim adéu a Josep Rusiñol aquest dilluns a les 17 hores en el funeral que se celebrarà a l'església de Sant Pere. Des que es va conèixer la seva mort, nombroses persones i entitats han expressat el seu sentiment per la pèrdua del mestre. Així, l'alcaldessa, Ana M. Martínez, ha manifestat que la mort de Rusiñol és una gran pèrdua per la ciutat, mentre que des de l'Esbart Dansaire han destacat el seu tarannà conciliador i la seva predisposició a col·laborar amb les entitats rubinenques.

Rusiñol va rebre l'octubre del 2015 la visita de l'alcaldessa, Ana Maria Martínez, amb motiu del seu centenari. Durant la visita, el mestre va demostrar que encara conservava les seves habilitats artístiques tocant el piano per a l'alcaldessa i els familiars presents.

Aquell mateix any, Rusiñol va ser un dels set rubinencs que van gaudir d'un reconeixement públic com a supervivents de la Guerra Civil i membres de la Lleva del biberó, en una iniciativa impulsada per l'escriptora Gracia Pérez.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La CUP denuncia a la Junta Electoral l'acte de la Constitució organitzat per l'Ajuntament
Els veïns de Sant Muç es queixen al Ple pel cobrament de la vuitena quota del cost de la urbanització
Ana M. Martínez pren possessió com a nova diputada provincial
El socialista Miquel Iceta insisteix en la necessitat d’una reforma constitucional
El PP expulsarà els regidors Jonatan Cobo i Noelia Borque per actuar al marge del partit
Unes 300 persones es manifesten per demanar la llibertat dels presos