‘E.V.A.’, de T de Teatre, i ‘Terra Baixa’, amb Lluís Homar, entre les noves propostes de La Sala
El teatre municipal també acollirà la preestrena de la darrera producció de Minoria Absoluta dirigida per Àngel Llàcer
Cultura | 8 d'agost de 2017

REDACCIÓ
Lluís Homar tornarà a pujar a l'escenari de la Salsa per interpretar Terra Baixa. / Cedida
La nova programació del teatre municipal La Sala per al darrer semestre de l’any portarà a la ciutat rostres molt coneguts de l’escena catalana. La temporada arrencarà a finals de setembre amb l’obra ‘E.V.A’ de T de Teatre i inclourà altres produccions destacades com ‘Terra Baixa’, amb Lluís Homar, ‘Un cop l’any’ o ‘Art’.
Seran les actrius de T de Teatre les que donaran el tret de sortida a la nova programació el 30 de setembre a les 21 h amb el muntatge ‘E.V.A.’, acrònim d’Escola Visual Analògica del Dolor, una comèdia dramàtica on s’encreuen les històries de quatre excompanyes d’escola que fan reflexionar sobre el dolor, la seva poètica i les seves diverses formes. L’obra, amb la qual la companyia celebra els seus 25 anys sobre l’escenari, està dirigida per Julio Manrique, autor del text juntament amb Marc Artigau i Cristina Genebat.
El clàssic d’Àngel Guimerà Terra baixa arribarà a La Sala el 8 d’octubre a les 18.30 h. Lluís Homar es posa en la pell de tots els personatges principals de l’obra: l’amo Sebastià, qui decideix casar-se amb una pubilla de bona família per eixugar els seus deutes; la Marta, la noia que treballa al molí i amb qui té una relació d’amagat; i el Manelic, l’ingenu pastor que viu a les muntanyes i que el Sebastià vol casar amb la Marta per evitar més sospites. Sota la direcció de Pau Miró, Homar concentra la universalitat d’una obra que és una de les més representades i traduïdes de la literatura catalana.

Els dies 4 i 5 de novembre, a les 21 i les 18.30 h respectivament, Rubí serà la seu de la preestrena d’Un cop l’any, una producció de Minoria Absoluta dirigida per Àngel Llàcer i protagonitzada Mar Ulldemolins i David Verdaguer. El llibret, escrit per Bernard Slade, presenta la història d’una parella d’amants que, des del 1975, es troben només un cop l’any, el mateix dia en una mateixa habitació d’hotel. Durant un quart de segle, hauran de fer front a l’evolució que experimentaran les seves respectives llars.

Una altra obra que es podrà veure properament a La Sala és Art, amb Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. Dirigida per Miquel Górriz, es tracta d’una comèdia al voltant de l’esnobisme en el món de l’art que té com a punt de partida l’adquisició per l’elevada xifra de 200.000 euros d’un quadre pintat únicament de blanc. La incomprensió dels millors amics del flamant comprador, un metge d’èxit, obre una espiral de discussions i retrets on entren en joc la posició social de cadascun d’ells, la hipocresia i el valor de l’amistat.

Aquestes quatre obres són només l’avanç de la nova programació del Teatre Municipal La Sala, que properament es completarà amb altres espectacles teatrals, de música i dansa. Les entrades ja es poden adquirir a través de Ticketea.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Divisió a EUiA per la candidatura a les eleccions municipals
Rubí dona la benvinguda als infants saharauis amb una festa a la plaça Pearson
Més de 300 persones participen en la Marató de donació de sang de Rubí
El futur de l’Escola el Bosc es planificarà el curs vinent, segons Ensenyament
Els rubinencs reciclen més de 62 tones de roba usada durant el 2018
Els Gegants de Rubí participen a la Trobada gegantera de Ribes de Freser