Visites al campanar de Sant Pere i la 1a Fira del Vermut, novetats de la Festa de Sant Roc d’enguany
La festa, organitzada per la Taula de Cultura Popular i Tradicional, serà de l'1 al 4 de setembre
Societat | 9 d'agost de 2017

REDACCIÓ
El foc tornarà a ser un dels atractius de la festa. / Arxiu
De l’1 al 4 de setembre, Rubí celebrarà una nova edició de la Festa Major Petita de Sant Roc. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Rubí i la Taula de Cultura Popular i Tradicional, inclourà totes les activitats ja clàssiques però també algunes novetats destacades, com ara visites guiades al rellotge del campanar de l’església de Sant Pere i la 1a Fira del Vermut.

El programa d’actes arrencarà el divendres 1 de setembre al Celler amb la plantada de la 6a Trobada de bèsties de foc (20 h) i La retrobada després de l’estiu (20.30 h). A les 21 h, està previst que s’iniciï el recorregut de les bèsties de foc per diversos carrers de la ciutat amb final a la plaça del Doctor Guardiet, on tindrà lloc un sopar d’entrepans a càrrec de l’AE Guspira (22 h), el concert de Pubilles Ninja (22 h) i la 17a Xerricada Popular de Sant Roc.

La plaça del Doctor Guardiet serà protagonista gairebé absoluta de la festa. Durant tot el cap de setmana del 2 i 3 de setembre, s’hi podrà gaudir de la Fira de productes d’arrel tradicional catalana i de la nova Fira del Vermut, així com dels tallers de les entitats de cultura popular i tradicional (dissabte a partir de les 11 h) i de diversos jocs per a tota la família, entre els quals destaca un any més la cucanya de la plaça Nova de Barcelona (dissabte a les 17.30 h, i diumenge a les 10.30 i les 17.30 h).

Dissabte, aquest mateix emplaçament també acollirà un vermut popular amb acompanyament musical (13 h), un ball d’animació (18.15 h) i algunes de les activitats més tradicionals de la festa, com són la missa en honor a Sant Roc a l’església de Sant Pere (19.30 h), els Tocs de festa! (19.30 h) i l’Esclat de Sant Roc! (20.30 h), els sarcàstics Versots a càrrec de les colles de diables (21 h) i l’espectacle de foc Dansa de les bruixes (21.30 h). La nit acabarà amb un sopar popular a la fresca (22 h) a càrrec de la Societat Sant Antoni Abat i un ball de nit amb l’orquestra Allioli (23.30 h).

Diumenge caldrà despertar-se d’hora per gaudir de la Tronada de Sant Roc, que sortirà de la plaça del Doctor Guardiet a les 9 h i recorrerà diversos carrers del centre. A banda de les fires ja mencionades, la jornada comptarà amb la Passejada d’imatgeria local que arrencarà des de la plaça Onze de Setembre a les 11.30 h i acabarà amb una ballada a la plaça del Doctor Guardiet. A partir de les 12 h, es faran les visites guiades al rellotge del campanar de l’església, mentre que a les 12.30 h començarà l’aixecada de castells de Sant Roc, amb la participació de les colles de Rubí, Castelldefels i La Bisbal del Penedès. El matí es completarà amb un nou vermut popular amb acompanyament musical (13 h).

La tarda de diumenge tornarà a ser molt animada, amb activitats familiars a partir de les 17.30 h i la Tabalada de Sant Roc, que s’iniciarà a les 18.15 h a la plaça de Catalunya i finalitzarà amb l’habitual Tabalada estàtica a la plaça Onze de Setembre, que ambientarà la sortida del Correfoc infantil (19.30 h). Les sardanes també seran protagonistes de la jornada a Doctor Guardiet (18.30 h), on també tindrà lloc l’habitual cantada d’havaneres (20.30 h).

Els actes de Sant Roc finalitzaran el dilluns 4 de setembre a l’Ateneu Municipal amb la inauguració de l’exposició Festes del foc als Pirineus (19 h) i la conferència posterior Les falles pirinenques, a càrrec de Xavier Farré, historiador i expert en el món fallaire.
Inscripcions i tiquets
Les persones que vulguin concursar a la 17a Xerricada Popular de Sant Roc s’hi podran inscriure fins al mateix dia una hora abans de l’activitat a la plaça del Doctor Guardiet, i a l’Ateneu Municipal del 28 al 31 d’agost de 10 a 14 h.

Pel que fa als tiquets del sopar popular a la fresca del 2 de setembre, es podran adquirir al preu de 5 € a l’Ateneu del 28 al 31 d’agost de 10 a 14 h, o el mateix dia de l’activitat a la mostra d’entitats.

També cal inscriure’s prèviament per a les visites al rellotge del campanar enviant un correu electrònic a ateneu@ajrubi.cat o bé trucant al 93 588 74 73, del 28 al 31 d’agost de 10 a 14 h. Cal tenir en compte que aquesta activitat no és recomanada per a menors de sis anys ni persones amb mobilitat reduïda.

D’altra banda, els veïns, veïnes i comerciants que vulguin protegir les seves llars o locals durant la Trobada de bèsties de foc i el Correfoc infantil podran recollir els corresponents cartrons els dies 30 i 31 d’agost de 16 a 20 h al vestíbul de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Divisió a EUiA per la candidatura a les eleccions municipals
Rubí dona la benvinguda als infants saharauis amb una festa a la plaça Pearson
Més de 300 persones participen en la Marató de donació de sang de Rubí
El futur de l’Escola el Bosc es planificarà el curs vinent, segons Ensenyament
Els rubinencs reciclen més de 62 tones de roba usada durant el 2018
Els Gegants de Rubí participen a la Trobada gegantera de Ribes de Freser