Cartes de la ciutadania
Agraïments
L’entitat Aplec de Rubí vol agrair el comportament que varen tenir tots els sardanistes i ciutadans que ens van visitar. Vàrem esquivar la pluja i tothom va esperar que amainés. Degut a aquest comportament vam fer un bon 19è Aplec Sardanista de Rubí, sumant una molt bona participació. Moltes gràcies a tots per l’actitud envers nosaltres.
Aplec de Rubí

Sobre l’1-O
La gent a Rubí està donat una lliçó. Uns davant de col·legis electorals a rebentar, ambient d’alegria i compromís, d’altres passant un diumenge amb les seves ocupacions habituals.

Pau, convivència i vergonya, vergonya al veure les imatges que ens arriben, policies emprant la força de la no-raó, ciutadans violentats, agredits i arrossegats. Trist.

A Podem Rubí tenim clar que aquest referèndum arribava sense les garanties necessàries, però ja no es tracta de garanties, es tracta de porres contra urnes.

No existeix voluntat d’escoltar al poble, però aquest es farà escoltar. Un estat aliè a la realitat està ja desacreditat per servir d’interlocutor. Cal un canvi radical, cal fer fora a Rajoy de la Moncloa i refundar la democràcia, una democràcia que avui demostra la seva feblesa.

A Catalunya tenim també uns governants que han comès molts errors i molta corrupció per purgar. Aquí també cal fer net però no és el dia per això, és el dia per deixar clar que les arrels franquistes del règim del 78 són massa fortes i que ni Catalunya ni Espanya mereixen seguir així. No entenem el silenci ni els missatges ambigus del PSC, avui cal estar del costat de la democràcia i parlar clar, el seu silenci els posa del costat de les porres, la violència i les bales de goma.

A Podem Rubí ens sentim orgullosos del nostre poble, de la nostra gent, molts orgullosament espanyols, d’altres fermament catalans i moltíssims amb una doble afecció, però units per la pau i la convivència que alguns volen trencar a cops de porra.
Podem Rubí

Recordando a Dolors
Te fuiste como las aves que emprenden raudas sus vuelos,
y nos has dejado solos, huérfanos y sin consuelo.
Se nos fue Dolors Cañellas rápido sin hacer ruido,
con la misma dignidad con la que había vivido.
Se tronchó como una rosa que la arrastra un torbellino,
pero nos dejó su aroma, su alegría y su cariño.
Y ahora que ya duermes el sueño de los justos,
Carísima Dolors, duerme y descansa en paz
que el día que te has ido
has dejado un vacío y el pueblo que te quiere
jamás te olvidará.
Descansa en paz querida Dolors
que en el cielo nos veremos,
mientras estemos aquí
siempre te recordaremos
y una oración te rezaremos.
Descansa en paz.
Sagrario Martínez
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí Forma posa en marxa noves accions formatives per a ocupats
La Bicicletada del Mercat compleix 20 anys
Instal·len una pantalla informativa al teatre La Sala
Els comerciants organitzen una nova edició del Fora Estocs
Presentació del llibre sobre el centenari del Congrés de Sants de la CNT
L'Aplec Sardanista celebra els 20 anys amb les millors cobles de Catalunya