Més de 400 rubinencs demanen diàleg entre els governs d’Espanya i Catalunya
Política | 9 d'octubre de 2017

REDACCIÓ
Entre 400 i 500 rubinencs s’han concentrat aquest dissabte al migdia a la plaça Pere Aguilera per demanar diàleg entre els governs de l’estat espanyol i el govern de la Generalitat. Vestits de blanc i sense banderes, els participants han mostrat pancartes amb els lemes ‘Parlem?’ i ‘¿Hablamos?’.

La manifestació, que també s’ha dut a terme a diverses ciutats del territori català i de l’estat, es va convocar a través de les xarxes socials pel moviment ciutadà Parlem?. Entre els assistents a Rubí hi havia membres del Partit del Socialistes de Catalunya (PSC), tot i que a títol personal.

Massiva manifestació a Barcelona
Diumenge la manifestació va ser a Barcelona. Els carrers més cèntrics de Barcelona es van omplir en una massiva manifestació convocada per Societat Civil Catalana (SCC). Gairebé un milió de persones, segons els organitzadors, uns 350.000 segons estimacions de la Guàrdia Urbana, van expressar el seu rebuig al moviment independentista i el seu suport a una Espanya unida. Amb crits de ‘Puigdemont, a prisión’ i ‘Espanya, unida, nunca será vencida’, l’acte va comptar amb la presència dels principals líders del PP i de Ciutadans, així com alguns socialistes.

La manifestació va comptar amb participació rubinenca, amb centenars de rubinencs que van baixar a la capital catalana en Ferrocarrils i en vehicles privats. Desenes d’autocars organitzats des de ciutats com Madrid, València i Saragossa també s’hi van sumar.
La concentració va tenir lloc davant de l'Ajuntament. / J.A. Capell
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Alumnes del Regina Carmeli organitzen una campanya de donació de sang
Els Mossos d’Esquadra busquen un menor de 13 anys desaparegut a Rubí
El govern ja té a punt la licitació per instal·lar un supermercat al Mercat
Bea Ortiz guanya la Copa de la Reina i és escollida millor jugadora
Els pisos de Can Sant Joan per a lloguer assequible es licitaran a principis del 2019
Els Mossos compren 84 litres de llet per a ASAV amb un bitllet de 50 euros sense propietari