Més de 400 rubinencs demanen diàleg entre els governs d’Espanya i Catalunya
Política | 9 d'octubre de 2017

REDACCIÓ
Entre 400 i 500 rubinencs s’han concentrat aquest dissabte al migdia a la plaça Pere Aguilera per demanar diàleg entre els governs de l’estat espanyol i el govern de la Generalitat. Vestits de blanc i sense banderes, els participants han mostrat pancartes amb els lemes ‘Parlem?’ i ‘¿Hablamos?’.

La manifestació, que també s’ha dut a terme a diverses ciutats del territori català i de l’estat, es va convocar a través de les xarxes socials pel moviment ciutadà Parlem?. Entre els assistents a Rubí hi havia membres del Partit del Socialistes de Catalunya (PSC), tot i que a títol personal.

Massiva manifestació a Barcelona
Diumenge la manifestació va ser a Barcelona. Els carrers més cèntrics de Barcelona es van omplir en una massiva manifestació convocada per Societat Civil Catalana (SCC). Gairebé un milió de persones, segons els organitzadors, uns 350.000 segons estimacions de la Guàrdia Urbana, van expressar el seu rebuig al moviment independentista i el seu suport a una Espanya unida. Amb crits de ‘Puigdemont, a prisión’ i ‘Espanya, unida, nunca será vencida’, l’acte va comptar amb la presència dels principals líders del PP i de Ciutadans, així com alguns socialistes.

La manifestació va comptar amb participació rubinenca, amb centenars de rubinencs que van baixar a la capital catalana en Ferrocarrils i en vehicles privats. Desenes d’autocars organitzats des de ciutats com Madrid, València i Saragossa també s’hi van sumar.
La concentració va tenir lloc davant de l'Ajuntament. / J.A. Capell
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Rubí Forma posa en marxa noves accions formatives per a ocupats
La Bicicletada del Mercat compleix 20 anys
Instal·len una pantalla informativa al teatre La Sala
Els comerciants organitzen una nova edició del Fora Estocs
Presentació del llibre sobre el centenari del Congrés de Sants de la CNT
L'Aplec Sardanista celebra els 20 anys amb les millors cobles de Catalunya