La Nocturna celebra 10 anys amb una gran festa ciutadana
Cultura | 10 d'octubre de 2017

REDACCIÓ
La plaça Doctor Guardiet va ser el punt de trobada de la festa de La Nocturna, organitzada per més d’una vintena d’entitats, amb motiu del 10è aniversari de l’activitat.

A primera hora de la tarda, van tenir lloc activitats infantils, que van continuar més tard amb propostes culturals. Hi va haver activitats castelleres, un taller de danses, gitanes al carrer, sardanes i geganters. A més, els Diables de Rubí van fer un homenatge a Dolors Cañellas, rubinenca destacada del món de la cultura, que va morir l’1 d’octubre.

A partir de les 20.30 hores, es va iniciar la caminada, que enguany va registrar més de 1.100 inscrits. “El recorregut, que podia ser de 7,5 km o de 13,6 km, va agradar molt a la gent, que també van destacar que estava molt ben senyalitzat”, explica un dels organitzadors, Jordi Simó.

Com és habitual, durant l’itinerari es van ubicar diferents punts d’interès històric, natural, astronòmic i artístic. El que més va agradar a la gent va ser un punt lluminós creat pels artistes Oriol Marco i Pep Borràs, ubicat a les ruïnes de Can Guilera: “Es van instal·lar un parell de línies amb llumenetes de colors que donaven l’aspecte d’un passadís de fanalets”, apunta Simó.

La caminada es va produir sense cap incident i els participants anaven tornant a la plaça Doctor Guardiet, on va tenir lloc el sopar amenitzat per La Banda de Rubí. Més tard, les activitats es van tornar a obrir a tots els rubinencs amb l’actuació del grup local La Gossa d’Era, un concert que va atraure molts joves i va animar molt la festa. “Crec que la gent necessitava un dia de festa i hi va haver molt ambient durant tota l’activitat”, explica Jordi Simó.

Mantenint el vessant solidari de l’activitat, els organitzadors faran entrega els pròxims dies de més de 1.100 euros a l’entitat Oncolliga Rubí, que és l’associació beneficiària enguany de l’euro solidari per cada inscripció.
Més de 1.000 persones van participar en la caminada nocturna. / El Gra
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Fira de Sant Galderic arrriba als carrers de la ciutat amb més activitats culturals
VR estrena la nova seu amb la vista posada a les municipals del 2019
Els Castellers de Rubí celebren diumenge la seva XXI Diada
L’Ajuntament de Rubí demana l’alliberament immediat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
Equipaments en desús a Rubí, fins quan?
El regidor Sergi García deixa el grup municipal de CDC un any després d’entrar al govern del PSC