L'AUP demana al govern que aclareixi quins serveis pensa retallar si rebaixa l'IBI
Política | 10 d'octubre de 2017

MARTA CABRERA
L'Alternativa d'Unitat Popular (AUP) va presentar fa uns dies al govern una bateria de propostes per negociar les ordenances fiscals del 2018. La formació política va posar sobre la taula l'exempció a entitats del pagament de taxes per l'ús d'espais municipals, revisar les taxes per rehabilitar i millorar habitatges o impulsar un nou model de taxa de residus per afavorir el reciclatge. També va plantejar revisar les tarifes dels serveis funeraris a Rubí i prendre les mesures necessàries per poder aplicar la taxa de pisos buits dels grans tenidors.

El portaveu de l'AUP, Jordi Muntan, ha explicat que les propostes no han tingut cap resposta, però no té cap dubte que les ordenances s'aprovaran en el Ple del 19 d'octubre, com també ho farà més endavant el pressupost: "No volen negociar, volen aconseguir 13 vots i no es negocien els projectes ni canvis de ciutat. Sabem que és així i podem dir amb tranquil·litat que es prioritzen els interessos personals i de partit". Per Muntan, és molt greu que una ciutat de la importància de Rubí estigui en aquesta situació: "S'anuncia que el pressupost es treballarà de forma conjunta i després això no passa, tenir una reunió no és fer treball conjunt i no és seriós". El portaveu demana que, en qualsevol cas, l'aprovin com més aviat millor i recorda que el pressupost del 2017 es va aprovar a l'abril.

Pel que fa al tema de les ordenances, la proposta del govern, segons apunta l'AUP és la mateixa que l'aprovada l'any passat, però amb una rebaixa de l'Impost de Béns Immobles (IBI). La regidora de l'Alternativa, Mireia Gascón, pregunta al govern "quins serveis pensa retallar com a conseqüència de la baixada de l'IBI". Una pregunta que, segons apunta l'edil, encara no té resposta per part de l'executiu local.

Gascón també ha aprofitat la roda de premsa per tornar a acusar el govern d'Ana M. Martínez de paràlisi: "El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) està paralitzat, demanem al govern que sigui valent i expliqui perquè el Pla no es presenta al Ple". A més, ha assenyalat que el Pla d'equipaments va molt endarrerit.

D'altra banda, l'AUP i Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) presentarà al Ple del 19 d'octubre una moció que ja estava prevista a l'orde del dia del Ple de setembre sobre el conveni signat entre El Periódico de Catalunya i l'Ajuntament. La moció exigeix al govern que elimini del pressupost del 2018 el conveni amb El Periódico, que suposa un cost de 21.800 euros anuals.
Membres de l'AUP, durant la roda de premsa. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La UE Rubí retorna a Primera Catalana
Ciutadans vol instal·lar cendrers en zones de vianants i espais concorreguts
Lamentable estado del parque Can Ximelis
Acord al Vallès per reactivar la indústria com a motor econòmic
ICV proposa sessions obertes a la ciutadania en el Consell Municipal de Salut
Joan Carles Boronat impulsa a Rubí SOMI, el nou partit d’Anglada