Prop d’un miler de persones participen en la Setmana de la Gent Gran
Societat | 10 d'octubre de 2017

REDACCIÓ
L’Ajuntament de Rubí ha celebrat recentment la segona edició de la Setmana de la Gent Gran amb la voluntat de fer visible aquest col·lectiu i les seves necessitats. Entre el 22 de setembre i el 6 d’octubre s’han ofert diverses activitats culturals, esportives, lúdiques i de sensibilització on la gent gran ha estat la protagonista. Un miler de rubinencs i rubinenques han participat en alguna d’aquestes propostes.

“Amb aquesta segona edició de la Setmana de la Gent Gran hem volgut tornar a posar en valor aquest col·lectiu i la important tasca que fa la nostra gent gran per a les seves famílies i la seva ciutat”, ha explicat l’alcaldessa, Ana M. Martínez.

Entre les activitats que més han despertat l’interès de la gent gran destaquen la paella popular, que va tenir lloc el passat 30 de setembre, i l’espectacle teatral ‘Cuatro canciones de amor y una habanera desesperada’, de la companyia Tiamat Teatre, que es va representar aquest passat divendres. Com l’any passat, la visita guiada al Peacock Rubí Art Festival ha tornat a ser una de les propostes més ben valorades.

En aquesta segona edició, s’han inclòs diverses novetats al programa d’activitats, que han gaudit d’una gran acceptació. És el cas, per exemple, de les passejades pel Rubí modernista i per l’entorn natural de Can Xercavins.

Tenint en compte que l’any passat el taller de risoteràpia va funcionar molt bé, en aquesta ocasió s’ha doblat l’oferta, organitzant dues sessions enlloc d’una.

També ha estat molt ben valorada pels assistents la xerrada ‘La importància d’envellir sanament’ que, a banda de la part més teòrica, també ha comptat amb diferents exercicis perquè la gent gran conegui com mantenir correctament la musculatura malgrat el pas del temps.

“Una ciutat com la nostra, amiga de la infància, ha de reconèixer i valorar el paper dels avis i àvies com a cuidadors i educadors dels nostres fills i filles”, ha comentat l’alcaldessa. Per això la Setmana de la Gent Gran ha inclòs dues activitats intergeneracionals, que són possibles gràcies a la feina conjunta del Consell Consultiu de la Gent Gran i el Consell de la Infància i l’Aldolescència. Es tracta de la visita guiada al Peacock Rubí Art Festival i de la presentació del documental ‘Trencant mites entre generacions’, que es va ajornar a causa de l’aturada general del 3 d’octubre i que s’ha reprogramat el dia 25 d’octubre a les 17.30 hores a l’Ateneu.
La paella popular va ser una de les activitats més participatives. / Localpres
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Una persona perd la vida en un incendi a un pis del carrer Joan Maragall
Troben el cos sense vida d'un home a la riera de Rubí arrossegat per l'aigua
Homenatge a les víctimes de l'atemptat de Barcelona un any després
Les obres, lema de les festes del carrer Sant Jaume
El CAP Anton de Borja, en obres
Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del Pla INUNCAT per pluges intenses aquesta tarda a qualsevol punt del territori