Víctor Puig, del PDeCAT, molt crític amb l’actitud de l’alcaldessa amb el referèndum
Política | 11 d'octubre de 2017

CRISTINA CARRASCO
El portaveu del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT) a Rubí, Víctor Puig, ha criticat durament l’actitud de l’alcaldessa, Ana M. Martínez, i de l’equip de govern, en mans del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), en relació al referèndum. Per Puig, l’executiu local ha intentat per tots els mitjans al seu abast impedir la celebració del referèndum a Rubí.

En aquest sentit, ha lamentat que el govern no cedís espais locals i ha assegurat que van rebre “amenaces velades” per part del govern per evitar actes de campanya al carrer. Puig també ha ironitzat sobre el fet que “la brigada municipal va treballar de manera més intensa que mai” per retirar els cartells sobre l’1 d’octubre dels carrers.

L’actitud del govern local, segons el portaveu del PDeCAT, contrasta amb la que van mantenir molts altres rubinencs i rubinenques “que van fer possible el referèndum a la ciutat i que van possibilitar l’èxit de l’1 d’octubre”. En aquest sentit, Puig ha agraït a tots ells la seva implicació, així com a tots els que van votar la seva participació.

D’altra banda, el PDeCAT ha anunciat que en el proper ple presentaran una moció de condemna a la brutalitat policial del dia 1 i on es demanarà el trencament de les relacions formals amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en considerar que ha quedat clar que no estan per protegir la gent sinó com a forces d’ocupació.

Pel que fa a la declaració d’aquest dimarts del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, Puig ha mostrat la seva satisfacció perquè aquest va assumir els resultats de l’1-O declarant la república catalana per, tot seguit, deixar-la en suspens per facilitar el diàleg i la mediació. El portaveu ha reconegut que potser va ser una declaració “menys pomposa i solemne del que alguns esperaven”, però valora “l’estratègia” del president en un missatge amb clara vocació internacional.

Segons Puig, ara cal negociar sobre com s’ha de fer el traspàs per fer efectiva la independència.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
La Fira de Sant Galderic arrriba als carrers de la ciutat amb més activitats culturals
VR estrena la nova seu amb la vista posada a les municipals del 2019
Els Castellers de Rubí celebren diumenge la seva XXI Diada
L’Ajuntament de Rubí demana l’alliberament immediat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
Equipaments en desús a Rubí, fins quan?
El regidor Sergi García deixa el grup municipal de CDC un any després d’entrar al govern del PSC