L’alcaldessa creu que cal explorar la via de la reforma constitucional per resoldre el conflicte català
Política | 11 d'octubre de 2017

MARTA CABRERA
Ana M. Martínez, alcaldessa de Rubí. / Arxiu
L’alcaldessa, Ana M. Martínez, ha trencat el seu silenci després del referèndum de l’1 d’octubre per “celebrar el gest de Puigdemont d’aturar una escalada de tensió i donar una oportunitat al diàleg i la negociació”, així com “la resposta moderada del govern de l’estat”.

A més, considera que la via de la “reforma constitucional és el que el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) fa molts anys que demana” i que ara hi ha una “oportunitat”. Ho ha dit després que Pedro Sánchez, primer secretari del Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) hagi fet públic que havia arribat a un pacte amb Mariano Rajoy per obrir un debat de la reforma constitucional al Congrés en 6 mesos. Martínez considera que “la legislatura està acabada i la solució són unes eleccions al Parlament”. Sobre si un referèndum d’autodeterminació acordat amb l’estat seria la solució al conflicte català, l’alcaldessa ha afirmat que “la sortida a la situació ha de passar per les urnes, caldrà veure com es negocia la forma, però l’única forma és votant”.

Per últim, la primera edil també ha desitjat que la rebaixa de la tensió “es reprodueixi també en el Ple, perquè hi ha molta feina per fer i cal tirar endavant la ciutat”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Alumnes del Regina Carmeli organitzen una campanya de donació de sang
Els Mossos d’Esquadra busquen un menor de 13 anys desaparegut a Rubí
El govern ja té a punt la licitació per instal·lar un supermercat al Mercat
Bea Ortiz guanya la Copa de la Reina i és escollida millor jugadora
Els pisos de Can Sant Joan per a lloguer assequible es licitaran a principis del 2019
Els Mossos compren 84 litres de llet per a ASAV amb un bitllet de 50 euros sense propietari