El Col·legi d’Advocats de Terrassa lamenta l’empresonament preventiu dels consellers
L’òrgan denuncia que l’Audiència Nacional no és competent per tractar els delictes de rebel•lió, sedició ni malversació
Política | 6 de novembre de 2017

REDACCIÓ
Consellers cessats, anant a declarar a l'Audiència Nacional el dijous al matí. / Cedida
L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Terrassa ha lamentat, en un comunicat, l’empresonament preventiu dels consellers de la Generalitat, destituïts per l’estat espanyol. Una mesura que va decretar la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, el dijous a la tarda. L’òrgan “lamenta la decisió” de decretar presó provisional de “7 consellers i el vicepresident del govern legítim de la Generalitat de Catalunya escollit democràticament pels ciutadans”.

Pel col·legi, la mesura cautelar privativa de llibertat “és desproporcionada” i considera que s’ha “vulnerat el dret fonamental de defensa” dels empresonats “impedint una mínima preparació de la defensa”, en ser citats a declarar sense prou antelació.

A banda d’això, el Col·legi d’Advocats de Terrassa remarca que “l’Audiència Nacional no té atribuïda la competència per a conèixer delictes ni de rebel·lió, ni de sedició, ni de malversació, com tampoc és competent el Tribunal Suprem, perquè els negats delictes s’haurien comès a Catalunya”.

Per acabar, el comunicat “lamenta la utilització indeguda de la justícia per resoldre un conflicte que fins ara ha estat estrictament polític”.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
El rierol de Can Xercavins al llarg de la història
Blaumut portarà el seu tercer disc a Rubí amb un concert a La Sala
El 90% de les naus de polígons industrials de Rubí estan ocupades
Sortida a Avinyonet del Penedès del GCMR-CER
La Lombarda estrena la segona temporada de 'The Last Call'
El cap de gabinet d’Alcaldia abandona el càrrec