Més d’un miler de persones es manifesten per demanar la llibertat dels empresonats
Política | 8 de novembre de 2017

MARTA CABRERA
Més d’un miler de persones han participat aquesta tarda en una manifestació per demanar la llibertat dels vuit consellers de la Generalitat cessats i dels líders de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Al voltant de les 18 hores s'han concentrat davant de l’Ajuntament per iniciar la marxa. Els manifestants han anat fins als Jutjats, han pujat fins al Mercat i han finalitzat el recorregut a la rambla del Ferrocarril.

Entre els participants, s'han pogut sentir lemes com ‘Llibertat’, ‘Els carrers seran sempre nostres’ o ‘Aquesta és la seva democràcia’ darrera d’una capçalera en la qual es podia llegir ‘Llibertat, presos polítics’.

La mobilització ha estat convocada pel Comitè en Defensa de la República, l’ANC i Òmnium i pràcticament no ha tingut afectació al trànsit.

Un cop els manifestants han arribat al punt final de la marxa, la professora rubinenca Montse Flores ha llegit un petit manifest, en el qual reivindicava respecte per la feina que es fa als centres educatius: “A les escoles no adoctrinem, el que fem és ajudar a la formació de persones perquè siguin crítiques i pensin”. El text convidava els representants del Partit Popular, Ciutadans i el Partit dels Socialistes de Catalunya a anar a les aules: “Allà ensenyem respecte i democràcia”. Per últim, Flores va afirmar que l’estat espanyol està “desgraciant la democràcia” i ha encoratjat els presents a “reaccionar per seguir avançant”.
La manifestació ha transcorregut sense cap incident.
La manifestació va transcórrer de forma pacífica i sense crear importants talls de trànsit. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Carrers inundats, esllavissades a la carretera i arbres caiguts, principals conseqüències de les intenses pluges
Comença el muntatge del túnel de llum al carrer Maximí Fornés
Roberto Martín, escollit portaveu de l'agrupació de C's de Rubí
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
La ciutat es recupera després del fort episodi de pluges
Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme