ERC i el rubinenc Víctor Puig abandonen el govern del Consell Comarcal
Política | 9 de novembre de 2017

MARTA CABRERA
Els set consellers d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el conseller rubinenc Víctor Puig, del Partit Demòcrata Europeu Català (PDeCAT), han abandonat el govern del Consell Comarcal, trencant així el pacte amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).

Els consellers d’Esquerra han explicat que la decisió l’han pres “arran de la complicitat i la justificació del PSC en l’aplicació de l’article 155 de la Constitució”. El govern estava format per nou consellers del PSC, entre els quals hi ha el rubinenc Rafael Güeto, set consellers d’Esquerra, i sis consellers del PDeCAT. D’aquests darrers consellers, només Víctor Puig ha decidit, de moment, abandonar el govern, tot i que avança que és molt possible que en les pròximes setmanes algun conseller més acabi marxant.

Puig, que és regidor a l’Ajuntament de Rubí, ha ocupat fins ara el càrrec de President del Consorci de Turisme del Vallès Occidental, un càrrec amb una remuneració de 400 euros mensuals: “Jo m’estimo molt aquesta comarca, he viscut a Cerdanyola, a Sant Cugat i a Rubí, i em dol haver de deixar projectes engegats a mitges”, però afirma que no pot “compartir govern amb aquells que avalen l’atac frontal a les institucions catalanes i a la voluntat popular de la ciutadania”. Per aquest motiu, Víctor Puig fa una crida a “no silenciar, a no normalitzar, a no pactar amb aquells que toleren, validen o defensen aquesta situació d’injustícia i d’atac als valors democràtics fonamentals”.

D’altra banda, Víctor Puig ha fet un balanç molt positiu de la feina al capdavant del Consorci de Turisme de la comarca, destacant els esforços que s’han fet per “ser un referent en el turisme esportiu, en el turisme de reunions”, i també l’impuls en l’àmbit de “la gastronomia i els productes”.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental és un òrgan format per regidors de diversos ajuntaments, presidit per l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, qui tot i abandonar la militància del PSC continuarà al capdavant de l’òrgan, el govern del qual ha quedat ara en clara minoria.
El rubinenc Víctor Puig ha abandonat el govern del Consell Comarcal. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Carrers inundats, esllavissades a la carretera i arbres caiguts, principals conseqüències de les intenses pluges
Comença el muntatge del túnel de llum al carrer Maximí Fornés
Roberto Martín, escollit portaveu de l'agrupació de C's de Rubí
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
La ciutat es recupera després del fort episodi de pluges
Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme