Rubí participa en la competició de reciclatge de vidre ‘El Contenidor d’Or’
Actualitat | 9 de novembre de 2017

REDACCIÓ
Dotze ajuntaments catalans, entre els quals el de Rubí, participen en un concurs de reciclatge de vidre organitzat per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a l’estat espanyol. ‘El Contenidor d’Or’ és el nom de la competició, que va començar l’1 de novembre i s’allargarà fins al 30 d’abril. Durant aquest període, cada mes es mesuraran els residus de vidre que es reciclen als municipis participants i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Es tracta que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre i aquella que aconsegueixi un major increment serà la guanyadora.

A més de Rubí, hi participen en la iniciativa Badalona, El Prat, Girona, Granollers, Lleida, Sant Boi, Sant Cugat, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, destaca que es tracta d’una iniciativa que “posa de manifest i dona a conèixer entre la ciutadania la importància del reciclatge en general i, sobretot, el del vidre”.

Rubí és, després de Gallifa, el municipi que menys recicla del Vallès Occidental. L’any passat els rubinencs van reciclar 985.240 kg d’envasos de vidre, el que significa que cada persona va reciclar una mitjana de 13,11 kg. A Rubí hi ha instal·lats 369 contenidors d’envasos de vidre, un per cada 204 habitants.

Premis del concurs
Cada mes, el municipi que més augmenti el vidre reciclat aconseguirà un trofeu que podrà instal·lar en un espai emblemàtic de la ciutat. En finalitzar els 6 mesos del concurs, el que resulti guanyador podrà fer realitat un projecte de ciutat. En el cas de Rubí, el projecte que s’incentivarà serà el de recollida d’oli usat ‘Rubiclac’, que impulsa l’AMPA de l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol. També s’organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb activitats i tallers per a totes les famílies.

La competició es podrà seguir pel web www.elcontenidordor.cat, on es podrà consultar el rànquing i conèixer els municipis guanyadors cada mes, entre altres informacions.
L’objectiu del concurs és incrementar el reciclatge de vidre. / Arxiu
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Fancy Candy Girls participa en un projecte de música hardcore en favor de nens amb càncer
El PDeCAT exigeix agilitzar la resolució de les instàncies
L’Ajuntament inverteix 18.000 euros en l’impuls de la cooperativa Som Mobilitat
Concert de Javier Álvarez amb Antonio Zamora
Jubilats es manifesten per la precarietat de les pensions
Centenars de persones es concentren per demanar la llibertat dels Jordis