Catalans, a les urnes!
Opinió | 10 de novembre de 2017

ROBERT MASALIAS, ERC Rubí
Després de la declaració d’independència el divendres 27 d’octubre al Parlament, el govern del PP, amb la cobertura del PSOE i C’s, va activar l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, de forma inconstitucional. Al mateix temps, va destituir tot el govern legítim de la República catalana, i va dissoldre el Parlament, convocant eleccions per al 21 de desembre.

Davant d’aquest desafiament, molts catalans ens vàrem preguntar si hem de participar o no en unes eleccions sense legitimitat, ja que la capacitat per a convocar-les és només del president de la Generalitat, o bé si hem de participar-hi per a guanyar-les i obtenir, un cop més, un nou aval davant dels governs i l’opinió pública internacional, en unes eleccions en què més que mai tothom ens estarà mirant.

Després d’un breu però intens debat, els partits independentistes hem decidit concórrer a aquestes eleccions per dues raons: per a obtenir aquest aval, que seria definitiu davant del món, i per a evitar que el bloc espanyolista, que ja té un acord en cas de guanyar les eleccions, pugui accedir al govern i desfer allò que ha costat dècades construir.

Estem parlant d’estructures bàsiques per al nostre futur com ara l’escola catalana, model d’èxit indubtable, que ha permès escolaritzar diverses generacions d’infants de molt diversa procedència, integrant-los en la societat catalana i ensenyant-los els valors del respecte i la tolerància, amb l’aplicació de la llei de normalització lingüística, admirada a tot el món pels seus resultats.

Però també parlem del nostre model de ciutat, amb comerç de proximitat, i dels nostres mitjans de comunicació, TV3 i Catalunya Ràdio, que alguns els volien “antropològics”, i que ens donen una visió catalana del món i que ajuden a relligar el país, a més de ser un model de periodisme obert i independent, davant de les televisions fortament intervingudes i manipulades del l’estat espanyol, que només responen a interessos econòmics i de classe.

El camí no sempre és planer, i ara no ho serà, però el que és indiscutible és que estem caminant. Només dependrà de la nostra perseverança, de la nostra capacitat de superar-nos, d’estar preparats i de sumar més aliats. És qüestió de temps. El següent embat serà el 21-D. Un tipus de lluita pròpia d’una societat civilitzada i pacífica, com som nosaltres. I alhora ferma, constant i sempre alçada.

Per tot això, i per tota la feina que hem fet durant tots aquests anys, i també, i sobretot, pel Jordi Sànchez, el Jordi Cuixart, i els membres del nostre govern legítim ara empresonats per la ‘justícia ‘espanyola’, els catalans hem d’anar a votar massivament i fer que el món vegi que la societat catalana vol ser sobirana i que aquest desig és just i democràtic, i s’ha de respectar. Catalans, a les urnes!
Manifestació per demenar l'alliberament dels consellers cessats. / M.C.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Carrers inundats, esllavissades a la carretera i arbres caiguts, principals conseqüències de les intenses pluges
Comença el muntatge del túnel de llum al carrer Maximí Fornés
Roberto Martín, escollit portaveu de l'agrupació de C's de Rubí
Les obres de rehabilitació del Casino començaran al gener
La ciutat es recupera després del fort episodi de pluges
Seguiment massiu a Rubí la vaga d'estudiants convocada contra el masclisme