Cartes de la ciutadania
Aparcaments intel·ligents
Llegeixo en el Diari de Rubí de la setmana passada que l’Ajuntament estudiarà la possibilitat de posar aparcament intel·ligent al centre de la ciutat. No sé si la notícia era per riure o per plorar, però a mi em van venir ganes de fer les dues coses. No cal que perdin el temps estudiant res. Al centre no es pot aparcar, no hi ha places suficients per atendre la quantitat de vehicles que hi ha.

Quan l’Ajuntament va reformar molts dels carrers del centre, va treure les poques places d’aparcament que hi havia, la majoria de zona blava. I no en va crear més. Si elimines, elimines, elimines i no crees, la reducció dràstica és evident.

Vull dir que sóc dels que està a favor de l’illa de vianants. Però a altres ciutats on aquestes zones de vianants funcionen, tens aparcaments, siguin subterrani o en superfície, o zona blava. Pagant en trobes. A Rubí és molt difícil.

L’Escardívol és un drama cada matí i cada tarda. Hi ha molts vehicles i moltíssimes furgonetes aparcades a la zona lliure (ratlles blanques) que no es mouen en dies, setmanes i mesos. I a la zona taronja has d’esperar que marxi algú per poder deixar el cotxe. El més habitual és que quatre o cinc conductors cada dia et segueixin a poc a poc si vas caminant per l’Escardívol o que directament et preguntin “marxa?”.

No cal que es gastin ni un euro en estudiar la instal·lació de sensors, com a mínim de moment, perquè senzillament no hi ha aparcament. Pot ser que destinin aquests diners a estudiar on o com crear més places, que això sí que és necessari i urgent, de veritat. Entenc que els regidors de l’ajuntament no sàpiguen això perquè ells tenen aparcaments reservats –un benefici sobre el qual es podria debatre i molt– però molts ciutadans ho patim diàriament. Per això, en llegir aquesta notícia no sabia si era una broma i posar-me a riure o si ho deien seriosament i arrencar a plorar.
Antoni Vidal
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Sierra, número 5 de C’s: “Tenim un projecte per solucionar els problemes dels ciutadans”
La comunitat de Maristes celebra el bicentenari amb una exposició
Ribas, número 4 de Catalunya en Comú: “Si continuem amb la política de blocs, anirem a pitjor”
El festival solidari amb Cuba recapta 1.285 euros per als damnificats de l’huracà Irma
Víctor Puig (CDC): “És una llàstima, però donem el mandat per perdut”
Concert de l’Associació Jazz Rubí a l’Ateneu