Promouen Rubí Àgora, un espai de reflexió i debat ciutadà
Política | 13 de novembre de 2017

REDACCIÓ
Impulsors de la iniciativa. / Ràdio Rubí
El Cercle Podem Rubí ha impulsat la primera trobada de Rubí Àgora, un espai de debat i reflexió ciutadana obert a tota la població i que neix amb la voluntat de ser una eina per la transformació social de Rubí.
Segons expliquen des de la plataforma, Rubí Àgora funcionarà a través d’una assemblea oberta, “sense carnets ni intencionalitats partidistes” i té l’objectiu d’aplegar tots els sectors, col·lectius i persones a títol individual per afavorir la diversitat d’idees, i amb especial èmfasi en el feminisme i el jovent.

Els impulsors d’aquest nou espai proposen reflexionar d’una manera pausada sobre qüestions importants, com ara aspectes filosòfics, econòmics o polítics, sobre els quals sovint no es pot aprofundir pels temps accelerats del dia a dia.

Durant la primera trobada, es va acordar una coordinació paritària formada per María del Río i Jordi Castillejo, estudiants de periodisme i psicologia, respectivament, que s’encarregarà d’organitzar els debats i de la gestió de les propostes que faci l’assemblea. També es va escollir Alba Fernández, estudiant de psicologia, com a secretaria de feminisme. Fernández treballarà per la participació de les dones en els debats i vetllarà per evitar comentaris o comportaments masclistes.

Les assemblees, de caràcter mensual, es començaran a realitzar a l’Espai sociocultural de la CGT. El format d’aquestes trobades serà d’una exposició de 15-20 minuts sobre la temàtica escollida i un posterior debat obert. Per afavorir la conciliació familiar, les assemblees duraran un màxim de dues hores i se sabrà prèviament l’hora d’inici i de finalització.

Les persones interessades a rebre més informació poden contactar a través de les xarxes socials o per correu electrònic a lagoraderubi@gmail.com.
LES NOTÍCIES MÉS LLEGIDES
Sierra, número 5 de C’s: “Tenim un projecte per solucionar els problemes dels ciutadans”
La comunitat de Maristes celebra el bicentenari amb una exposició
Ribas, número 4 de Catalunya en Comú: “Si continuem amb la política de blocs, anirem a pitjor”
El festival solidari amb Cuba recapta 1.285 euros per als damnificats de l’huracà Irma
Víctor Puig (CDC): “És una llàstima, però donem el mandat per perdut”
Maria Mas, número 16 al PSC: “Pactar amb C’s i PP no és el nostre model, volem una Catalunya millor”